"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
טורקיה נגד סין: "פוגעת בזכויות האויגורים"
שר החוץ צ'בושולו האשים: "יש להבדיל בין חפים מפשע לבין טרוריסטים" • סין: "מנסים להתערב בעניינים הפנימיים שלנו"
אויגורים מפגינים בטורקיה // צילום: איי.אף.פי // אויגורים מפגינים בטורקיה // צילום: איי.אף.פי

טורקיה נגד סין: "פוגעת בזכויות האויגורים"

שר החוץ צ'בושולו האשים: "יש להבדיל בין חפים מפשע לבין טרוריסטים" • סין: "מנסים להתערב בעניינים הפנימיים שלנו"

דין שמואל אלמס
, עודכן

דווקא בימים שבהם נראה כי מלחמת הסחר בין ארה"ב לבין סין נמצאת בשלבי סיום, מדינה חדשה פותחת חזית מול הסינים - טורקיה.

שר החוץ הטורקי, מבלוט צ'בושולו, הביע דאגה היום (שני) מ"הטיפול הלקויבאויגוריםוביתר תושבי מחוז שינג'יאנג". מדובר במחוז אוטונומי גדול במיוחד ששוכן במערב סין, שהאויגורים - צאצאי עם טורקי - מהווים 45.84%. המחוז שמהווה כשישית משטח סין גובל במונגוליה, ברוסיה, בקזחסטן, בקירגיזסטן, בטג'יקיסטן, באפגניסטן ובפקיסטן.

לפי שלל פרסומים וראיונות עם תושבים מוסלמים מקומיים, סין פוגעתבזכויות האויגורים, משכנת משפחות שלמות מהם במחנות "חינוך מחדש", ומטילה על רבים מהם עונשי מאסר ועבודות כפייה ממושכים - ללא כל סיבה. צ'בושולו הוסיף כי "על בייג'ינג חלה החובה להגן על חופש הדת והתרבותי של תושבי שינג'יאנג".

ראש הממשלה הטורקי צ'בושולו // צילום: רויטרס

מועצת האו"ם לזכויות אדם פתחה את כינוסה, ודיפלומטים רבים התלוננו כי "סין פועלת רבות מאחורי הקלעים כדי למנוע בדיקה מעמיקה בנוגע למתרחש בשינג'יאנג". מומחים של האו"ם סיפרו בדיון את הידוע מזמן כי "הסינים משכנים במחנות מיליוני אויגורים - דוברי ניב טורקי, וכן מוסלמים נוספים".

נציגי סין שמרו על קו ההכחשה וטענו כי "האו"ם מנסה להתערב בנושאי הפנים שלנו". צ'בושולו ביקר את הסינים על כך שהם "לא מבדילים בין טרוריסטים לבין אנשים חפים מפשע". עם זאת, שר החוץ הטורקי סייג כי "אנחנו מסכימים עם הריבונות הסינית על טיוואן והמחוזות האוטנומיים של שינג'יאנג וטיבט, ואף מחזקים זאת. אנחנו מצפים שזכויות האדם האוניברסאליות, כולל חופש הדת, יכובדו ויובטחו הגנה מלאה על הזהויות התרבותיות של האויגורים והמוסלמים האחרים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...