"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

פומפאו: תומך בעמדת פולין מול ישראל

מזכיר המדינה האמריקני שוחח עם מקבילו הפולני • הביע תמיכתו בעניין המשבר בעקבות אמירת מ"מ שר החוץ כץ: "הפולנים ינקו את האנטישמיות עם חלב אמם"

,עודכן
הביע תמיכה בפולין. פומפאו // צילום: אי.אף.פי

מזכיר המדינה האמריקנימייק פומפאושוחח אתמול (חמישי) עם שר החוץ הפולני יאצק ז'פוטוויץ' והתייחס למשברשפרץ בין פולין וישראל. "פומפאו הביע תמיכה מלאה בעמדת פולין ביחס לאמירה הלא חברית מצד ישראל", הצהיר ז'פוטוויץ' לאחר השיחה. בתגובה הודה הפולני למזכיר המדינה על התמיכה האמריקנית - שהובעה עוד קודם לכן על ידי שגרירתם בפולין.

נזכיר כיהמשבר בין המדינותהגיע לשיא לאחר שממלא מקום שר החוץ ישראל כץ ביקר את הפולנים עלחלקם בשואה. בריאיון ל"ישראל היום" ו-i24NEWS שנערך עימו בתחילת השבוע, אמר השר כי "היו פולנים רבים ששיתפו פעולה עם הנאצים", ואף הזכיר ציטוט של רה"מ לשעבר יצחק שמיר: "הפולנים יונקים את האנטישמיות עם חלב אימם".

אמירתו גררה תגובות זועמות בפולין ואף גרמה לביטול השתתפותהבוועידת וישיגארד שתוכננה להתקיים בישראל.השגרירה האמריקניתבוורשה, ג'ורג'ט מוסבכר, התייחסה גם היא לדברים וטענה שכץ צריך להתנצל עלהתבטאותו.

"שתי המדינות שעד כה היו בנות ברית קרובות, עם שיתוף פעולה מלא ופורה, וכמובן, ששתיהן גם בעלות ברית חזקות עם ארה"ב, לא אמורות להשתמש ברטוריקה כזו", אמרה השגרירה. "הברית ביננו חשובה מדי לכל אחת מהמדינות ולכן עלינו למצוא את הדרך לפתור את המצב שנוצר". מונסבכר אףצייצה בטוויטרכי "אין מקום לתגובה פוגענית כמו האמירה של ישראל כץ, בין בעלות ברית קרובות כמו פולין וישראל".

"הצהרה מבישה"

מוקדם יותר השבוע מסרו גורמים רשמיים בוורשה כי אם ישראל לא תפרסם התנצלות רשמית על אמירתו של כץ, פולין תשקול נקיטתצעדים מדיניים. "אמירות גזעניות שאינן מתקבלות על הדעת", תקף אמש שגריר פולין בישראל מריק מגירובסקי, והוסיף כי "מפליא מאוד ששר החוץ החדש של ישראל ציטט אמירה מבישה וגזענית. זה בלתי מתקבל על הדעת".

ראש הממשלה עצמו מתיאוש מורבייצקי הגיב למשבר ואמר כי "דבריו של מר כץ הם דוגמה לאנטי-פולניזם. אנחנו נילחם בסטריאוטיפים ונילחם למען האמת ההיסטורית. הכל תלוי בשלטון הישראלי, ואנו מצפים לתגובה משמעותית".

גם הרב הראשי של פולין מיכאל שודריך וראש הקהילה היהודית במדינה מוניקה קראוצייק נפגעו מההתבטאות כץ והגיבו: "דבריו של יצחק שמיר ז"ל שצוטטו על ידי השר כץ היו בלתי הוגנים כבר בזמן אמירתם (1989) עם תחילת השיקום ביחסי ישראל-פולין", אמרו, "ואף יותר בלתי הוגנים היום - מקץ שלושה עשורים, שבמהלכם נעשה רבות למען הבנה משותפת ביחס להיסטוריה הקשה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר