"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
אחרי שש שנים: נחילי ארבה מתקרבים לישראל
דו"ח שפרסם האו"ם העלה כי בשל גשמים חריגים שפקדו את תימן חלה התקדמות בתנועתם של הנחילים לכיוון ישראל • משרד החקלאות נערך לכניסת הארבה
נחילי ארבה ב-2013 בניצנה // צילום: דודו גרינשפן

אחרי שש שנים: נחילי ארבה מתקרבים לישראל

דו"ח שפרסם האו"ם העלה כי בשל גשמים חריגים שפקדו את תימן חלה התקדמות בתנועתם של הנחילים לכיוון ישראל • משרד החקלאות נערך לכניסת הארבה

ניקי גוטמן
, עודכן

משרד החקלאות החל בימים האחרונים בהיערכות לכניסתם שלנחילי ארבהלשטח מדינת ישראל, ונמצא בקשר רציף עם ארגון המזון והחקלאות של האו"ם (FAO) לקבלת תמונת מצב על תנועת הארבה בשטחי מדינות ערב הסעודית ומצרים.

במסגרת מעקב של משרד החקלאות אחר תנועת נחילי הארבה עלה כי בעקבות הגשמים החריגים שפקדו את מזרח תימן וגבול אריתריאה-סודן, החלה נדידת להקות ארבה לכיוון ערב הסעודית. ד"וח שפרסם האו"ם בימים האחרונים העלה כי חלה התקדמות בתנועתם של הנחילים לכיוון ישראל, אך המרחק מישראל עדיין גדול, ובשלב זה לא ניתן לדעת בוודאות אם אכן יגיעו בסופו של דבר לאזורנו.

צוותי משרד החקלאות החלו בבדיקת מלאי חומרי ההדברה הידידותיים, שאינם מסכנים את בני האדם, שבהם יוכלו להשתמש במידת הצורך. הבוקר נערכו ישיבות היערכות בנושא בניהול שר החקלאות, אורי אריאל. המשרד ממשיך לעקוב אחר האירוע, ומעדכן את כלל הנוגעים בדבר, לרבות את ראשי המועצות האזוריות בדרום הארץ. נחילי הארבה לא מסכנים בני אדם ובעלי חיים, אך מהווים מטרד לתנועה האווירית ומזיק לחקלאות.

הפעם האחרונה שבה הגיעו נחילי ארבה לישראל הייתה ב-2013, כאשר צפה משרד החקלאות מבעוד מועד את כניסתן של להקות ארבה ותנועתן מאילת ועד הערבה. במהלך מיגור התופעה ועד לסיומה, פעלו צוותים של משרד החקלאות לנטר את השטחים ולרסס מהקרקע ומהאוויר על בסיס יומי, כך שלא נגרמו נזקים ממשיים לחקלאות המקומית.

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...