המאכל הטורקי הפופולארי, בורקס, מוצע בדרך כלל בגרסאות הפופולאריות: גבינה ותפוח אדמה. במקומות שנחשבים למעוזי הבורקס כדוגמת ירושלים, רמלה ושכונת התקווה ניתן למצוא בורקסים איכותיים המציעים את המילויים המסורתיים.
צילום: משה בן שמחון // עריכה: עמית גוטליב
עם זאת, אנחנו בחרנו מקומות מיוחדים המציעים מילויים מדליקים, מיוחדים ולא שגרתיים וטעמנו את טעמים אלה.
כך למשל במקום שנקרא BOUREKAS בתל אביב ניתן למצוא מגוון בורקסים לא שגרתיים כדוגמת בורקס פילי צ'יז סטייק, בורקס קשקבל עם צ'אטני אננס וכרישה ועוד. אנחנו טעמנו את הבורקס ארטישוק אה לה רומנה עם גבינת פטה ועגבניות לחות.
מחיר של מנה במקום עולה 35-45 שקלים, תלוי במילוי. מחיר הבורקס במילוי ארטישוק אותו טעמנו הוא 40 שקלים.
BOUREKAS, רבי מאיר 42 תל אביב, על פינת שוק הכרמל.
מסעדת דרימרי בניצוחו של השף קונדיטור עידן מימון, מציעה בורקס עם גבינות ולימון כבוש. מדובר במאפה בצק עלים עם מוצרלה, ריקוטה, פרמז'ן וגאודה עם קוביות לימון כבוש ביתי, פלחי עגבניה, פרוסות מוצרלה, ביצה חצי קשה ובזילקום.
מחיר: 42 שקלים. כתובת: הסיבים 49 פתח תקווה.
לטובת הטבעונים מציעה מסעדת משק ברזילי הטבעונית בורקס העשוי מקמח כוסמין עם מילוי מגבינת קשיו טבעונית ותרד. המוצר אינו מכיל מרגרינה אלא שמן קוקוס מכבישה קרה. הבורקס מגיע כמיני בורקס או כבורקס רגיל, הבורקסים נמכרים ביחידות במעדניית משק ברזילי ב-18 שקלים ליחידה או בארוחת בוקר במסעדת משק ברזילי עם סלט מירקות אורגניים, זיתי קלמטה, טחינה וקפה ב-45 שקלים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו