"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מליסה מקארתי היא גברת ישראל

הסרט "האם אי פעם תסלחי לי?", שעולה היום בקולנוע, מבוסס על חייה של הכותבת היהודייה־אמריקנית לי ישראל • מליסה מקארתי, בדרך כלל קומיקאית, מועמדת לאוסקר על גילום דמותה

,עודכן
מקארתי וריצ'רד אי. גרנט ב"האם אי פעם תסלחי לי?"

היום (ה') יעלה בבתי הקולנוע הסרט הביוגרפי "האם אי פעם תסלחי לי?", שמועמד לשלושה פרסי אוסקר, בהם פרס השחקנית הראשית עבור מליסה מקארתי.

מקארתי, בדרך כלל קומיקאית שמשחקת בקומדיות פרועות ושוברות קופות, עושה הפעם תפקיד שונה מאוד. היא מגלמת בסרט את הכותבת היהודייה־אמריקנית לי ישראל, שנפטרה ב־2014 ושנודעה בשנות ה־70 וה־80 בתור מחברת ביוגרפיות של כוכבות הוליווד מהעבר כמו קתרין הפבורן וטלולה בנקהד. לאחר כישלון ספרה על טייקונית הקוסמטיקה אסתי לאודר, היא נקלעה לקשיים כלכלים ומצאה את עצמה מבצעת הונאה על סמך המוניטין הספרותי שלה עם תוכן שלא היה ולא נברא.

• מתמודדים בריאליטי מעשנים, אז מה?

איש סודה היה גבר הומוסקסואל תמהוני שהפך לחבר קרוב שלה, ואותו מגלם בסרט השחקן הבריטי ריצ'רד אי. גרנט ("פארק גוספורד", "אשת הברזל") - שמועמד אף הוא לאוסקר בקטגוריית שחקן משנה על תפקידו בסרט. בנוסף למועמדויות לאוסקר של מקארתי וגרנט, הסרט מועמד גם בקטגוריית התסריט המעובד.

מקארתי (48), שפרצה בסדרת הטלוויזיה "בנות גילמור", דורגה בשנים האחרונות כאחת השחקניות הכי רווחיות בהוליווד הודות להצלחה של קומדיות כמו "עצבניות אש" לצד סנדרה בולוק ו"מרגלת". היא הפכה לשם מבוקש בתעשיית הקולנוע בעקבות ההצלחה של הסרט "מסיבת רווקות" מ־2011 - תפקיד פרוע שזיכה אותה במועמדות ראשונה לאוסקר. למקארתי יש שני פרסי אמי, אחד על תפקידה בסיטקום "מייק ומולי" והשני על תפקידה כמנחה אורחת ב"סאטרדיי נייט לייב".

• רוצים להישאר מעודכנים? בואו לאינסטגרם

• דודו פארוק מקונדומים, נטע ברזילי מפאייטים

בתום הקרנת הבכורה של הסרט בפסטיבל טורונטו האחרון אמרה מקארתי "אני רוצה שאנשים ייחשפו לסיפור של לי, ואולי יביטו אחרת באנשים שעוברים לידם מדי יום. זאת דוגמה לכל אותם אנשים שקופים שאנחנו לא מבחינים בהם. צריך להיות קצת יותר אנושיים כלפי הזולת. זה בטוח היה עוזר ברשתות החברתיות, אפילו שאני אישית עדיין לא יודעת כיצד להשתמש בהן".

לדבריה, "הייתי מאוכזבת מעצמי שלא הכרתי את הסיפור של לי ישראל לפני הסרט. בצעירותי חייתי בניו יורק, באותה תקופה שהיא חיתה שם, וייתכן שחלפנו האחת על פני השנייה ברחוב מבלי שידעתי מיהי. לאחר שהתוודעתי לספרים שהיא כתבה ולסיפור חייה הרגשתי ברת מזל שיצא לי לצעוד בנעליה למשך זמן מה, לטובת התפקיד".

עוד אמרה מקארתי כי היה חשוב לה להישאר נאמנה ללי האמיתית. "חשוב לנהוג בכבוד במי שאתה מגלם ולייצג אותו בצורה הגונה", אמרה. "לי עמדה מאחורי מה שעשתה ולא התנצלה, ואף הגדירה זאת כאחד הרגעים הטובים בחייה. היא לא נכנעה לתכתיבי החברה להיות מנומסת כי היא היתה טיפוס שונה וקשה שלא התפשר. זה משהו שלא רואים מספיק כיום".

• הקהל מתוסכל: "עד 2025 נבין את הפורמט"

• הרייטינג של "2025": הצופים נטשו בהדרגה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר