"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ישראל מתייבשת

משבר? חמישה שבועות לפתיחת מוקדמות יורו 2020, ואנדי הרצוג שובר את הראש לגבי סגל הנבחרת • שחקני הגנה מרכזיים תקועים על ספסלי הקבוצות, חוליית ההתקפה לא בכושר ומחלקת הסקאוטינג תקועה • בהתאחדות עוקבים מקרוב ומודים: "המצב לא טוב"

, עודכן
הרצוג ורוטנשטיינר. חייבים להעלות הילוך // צילום: אלן שיבר // הרצוג ורוטנשטיינר. חייבים להעלות הילוך

ב־21 במארס יצא לדרך קמפיין מוקדמות יורו 2020 והצוות המקצועי של נבחרת ישראל מודאג. באחת מפגישות העבודה שנערכו לאחרונה הונח על השולחן, לצידו של המאמן אנדי הרצוג, דו"ח ובו תמונת מצב לגבי הזימונים הקרובים, אבל קשה לומר שהאוסטרי היה מרוצה מהנתונים שהוצגו בפניו.

המנהל המקצועי ווילי רוטנשטיינר, הרצוג ועוזריהם מבינים כי רוב שחקני ההרכב שהביאו את ההצלחות היחסיות בליגת האומות, מול סקוטלנד ואלבניה, לא נמצאים בכושר משחק שבו היו רק לפני כשלושה חודשים במשחק שנעל את הטורניר בסקוטלנד. רוטנשטיינר והרצוג צופים בכל המשחקים של שחקני הנבחרת ומנתחים אותם, ומעבר לכך צופים במועמדים פוטנציאליים לזימון. אלא שבכל הקשור לשחקנים שהיו בסיס מול אלבניה וסקוטלנד, לא היה הרבה מה לראות.

"המצב לא טוב", סיפר גורם בהתאחדות לכדורגל, שעוקבת אף היא אחרי המצב בדאגה, "שחקנים לא נמצאים בכושר טוב, דווקא כשהעונה נמצאת בשיאה. ווילי ואנדי שוברים את הראש לגבי חלופות לשחקנים שלא משחקים בקבוצות שלהם. יש מעקב אחרי לא מעט שחקנים, ורוטנשטיינר מחפש סקאוט נוסף שיעזור לו בכך, אבל שוק השחקנים הישראלים אינו רווי בעשרות שחקנים כמו בפולין או באוסטריה שמשחקות בבית הישראלי".

חורים בהגנה

עיקר הבעיות של הנבחרת נמצא בחוליית ההגנה. השוער אריאל הרוש סופסל בשני המשחקים האחרונים של הפועל ב"ש, אחרי שספג תשעה שערים בארבעה משחקים, כולל שלישייה מהפועל רעננה. כפי שזה נראה כרגע, אוהד לויטה ימשיך לעמוד בשערה של ב"ש, בלי קשר לכך שהרוש נמצא ביכולת ירודה, ובנבחרת עדיין לא נערכו לאפשרות שלא ישחק עד משחק הפתיחה מול סלובניה (21 במארס). אם זה יקרה, גיא חיימוב יחזור להיות השוער הראשון של הנבחרת.

בשיטת שלושת הבלמים מצא הרצוג שני שחקני כנף שהפכו את משחק הנבחרת לשוטף ומהיר. מדובר במגינים אלי דסה וטאלב טוואטחה. האחרון שיחק בפעם האחרונה במסגרת הליגה האירופית בחודש דצמבר, ולא נמצא בסגל למשחקיה של איינטרכט פרנקפורט בליגה הגרמנית. לעומתו, אלי דסה עם ירידה משמעותית בדקות המשחק.

דאבור וטוואטחה. ההחלוץ בפורמה, המגן לא רואה דשא // צילום: אלן שיבר

המגן הימני אמנם פתח בגביע מול בני סכנין בשבוע שעבר, אבל המשחק האחרון שבו השלים 90 דקות בליגה היה מול הפועל ת"א ב־14 בינואר, ובארבעת המשחקים שקדמו לדרבי שיחק רק 55 דקות.

מעבר לכך, בלם מכבי ת"א איתן טיבי, שזומן ופתח בחלק ממשחקי ליגת האומות, לא שיחק כמעט העונה, ולמעשה מלבד משחק הגביע מול הפועל עכו באמצע ינואר, אינו נמצא בתוכניות של ולדימיר איביץ'. מי שעשוי לתפוס את מקומו בסגל הנבחרת הוא חברו למכבי ת"א, שחר פיבן, שנמצא במעקב הצוות המקצועי.

הבאנקר היחיד: דאבור

בחלק הקדמי המצב לא הרבה יותר טוב. החלוץ תומר חמד לא שיחק מאז ב־1 בדצמבר במדי ק.פ.ר מליגת המשנה באנגליה, עד אתמול (עלה כמחליף ל־18 דקות במשחק השלמה מול בריסטול סיטי). למעשה, בחודשיים וחצי האלה הוא היה על המגרש ל־20 דקות בלבד (עוד 2 דקות בתוספת הזמן של משחק הגביע האנגלי מול פורטסמות' מהליגה השלישית). שלושה לגיונרים שנמצאים במעקב הם מנור סולומון (שחטאר דונייצק, אוקראינה), ערן זהבי ודיא סבע (גוואנגז'ו, סין), שכרגע נמצאים במחנות אימון טרום־עונה בקבוצות שלהם. הרצוג מקווה ששני האחרונים יגיעו בכושר לפתיחת הקמפיין, אבל כרגע הבאנקר היחיד בהרכב הוא חלוץ זלצבורג מונאס דאבור.

"יהיו לפחות שלושה־ארבעה שינויים בהרכב וצריך לקוות שזה לא ישפיע, כי פתיחת הקמפיין חשובה מאוד", אמרו גורמים בנבחרת שהוסיפו: "יש להרצוג עוד קרוב לחודש לגבש החלטות. קל זה לא יהיה". אגב, רוטנשטיינר כבר פנה לכמה אנשי מקצוע בכדורגל הישראלי והציע להם את תפקיד הסקאוט, אם כי אף אחד מהם עדיין לא השיב בחיוב, כך שהתפקיד נותר כרגע בלתי מאויש. הכוונה היא לאייש אותו בהקדם, עוד לפני תחילת קמפיין מוקדמות יורו 2020, ולהקל את עבודתם של האוסטרים.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר