"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

סקר: גנץ נחלש, לאחר הפריימריז - העבודה מתחזקת

לאחר הפריימריז במפלגת העבודה, סקר של "חדשות 13" מנבא 8 מנדטים לגבאי • 21 מנדטים לחוסן לישראל, 32 לליכוד

,עודכן
גנץ נחלש, נתניהו שומר על כוחו, גבאי מתחזק // צילום: קוקו, אורן בן חקון, יוסי זליגר // גנץ נחלש, נתניהו שומר על כוחו, גבאי מתחזק // צילום: קוקו, אורן בן חקון, יוסי זליגר

סקר של חדשות 13 שפורסם הערב (שלישי) מצביע על היחלשות מפלגתו שלבני גנץ, בעודהליכודשומר על כוחו. לאחר הפריימריז שנערכו השבוע,מפלגת העבודהמתחזקת בסקר.

לפי תוצאות הסקר, לו הבחירות היו מתקיימות היום, הליכוד היה מקבל 32 מנדטים וחוסן לישראל 21 - ירידה של שלושה מנדטים לבני גנץ בהשוואה לסקר הקודם. מפלגת יש עתיד עם 11 מנדטים ואילו העבודה והימין החדש קיבלו שמונה כל אחת. עבור העבודה מדובר בהתחזקות.

עוד עולה כי יהדות התורה ותע"ל, מפלגתו של אחמד טיבי, קיבלו שבעה מנדטים כל אחת, בעוד שהרשימה המשותפת וש"ס קיבלו בסקר שישה מנדטים. המפלגות שמדשדשות על גבול אחוז החסימה הן מפלגת כולנו ומרצ שקיבלו חמישה מנדטים, וישראל ביתנו שקיבלה ארבעה מנדטים.

גשר, בראשות אורלי לוי-אבוקסיס, הבית היהודי והתנועה לא עברו את אחוז החסימה.

עוד עולה מהסקר של כי במקרה של איחוד בין העבודה למרצ, המפלגה החדשה הייתה מקבלת 14 מנדטים. במקרה שכזה, מפלגות הליכוד וחוסן לישראל היו נשארות עם אותו מספר מנדטים בעוד שיש עתיד הייתה מאבדת מנדט אחד ועומדת על עשרה. למעשה, החיבור בין העבודה ומרצ, כך נראה, לא מניב תוצאות מרשימות ומגדיל את כוחן של שתי המפלגות במנדט אחד בלבד.

בנוגע להתאמה לתפקיד ראש הממשלה, מהסקר עולה כי 46% סבורים שבנימין נתניהוהוא המתאים ביותר לתפקיד, לעומת 36% שסבורים כי בני גנץ הוא המתאים ביותר. הפער בין השניים צומצם בחמשת הימים האחרונים מ-13% ל-10%.

Read this article in English

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר