"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

פרסום ראשון: שרעבי שוקל לשנות את ההמלצות בנוגע למתאזרחים

המתווה החדש שיוצע: מתאזרחים יוכרו כישראלים אם ישלמו מס מלא משנתם הראשונה בליגה • מנכ"ל המשרד ויו"ר הוועדה לחיזוק מעמד הכדורסל הישראלי, מנהל מגעים עם גורמים בענף כדי להגיע להבנות בנושא

, עודכן
שרעבי. רוצה לשנות את המתווה // צילום: אורן בן חקון // שרעבי. רוצה לשנות את המתווה // צילום: אורן בן חקון

מנכ"ל משרד הספורט יוסי שרעבי שוקל לשנות את המלצות הוועדה בראשותו בנוגע למעמד המתאזרחים בכדורסל הישראלי, כך נודע לראשונה ל"ישראל היום".

כזכור, שרעבי עמד בראשות ועדה "לחיזוק מעמד הכדורסל הישראלי" שפרסמה את המלצותיה לפני למעלה מחודשיים. ההמלצות שגרמו לסערה הגדולה ביותר נגעו בנושא המתאזרחים, ולפיהן הגדרת שחקן כחול-לבן לא תהיה יותר שחקן בעל אזרחות ישראלית אלא שחקן ששיחק לפחות שנתיים במחלקות נוער בישראל או ששיחק באחת הנבחרות לפחות ארבעה משחקים.

המשמעות הייתה שהקבוצות יוכלו להחזיק עד שישה זרים ומתאזרחים, כשרק מתאזרחים ששיחקו מעל ארבע הופעות בנבחרות ישראל השונות יוכרו כשחקני Home Grown, וכל השאר ייחשבו כזרים בליגות הכדורסל השונות.

כעת נודע כי שרעבי מעוניין לשנות את סעיפים אלה בהמלצות ולקבוע כי המתאזרחים ייחשבו לישראלים, בתנאי שמהשנה הראשונה שלהם בישראל ישלמו מס מלא כמו כל שחקן שנולד בישראל. למקורביו הוא אמר שאין לו שום דבר נגד המתאזרחים וחבל שמציירים זאת כך. המטרה של הוועדה הייתה לשפר את מעמדו של השחקן הישראלי ולא לפגוע ביהודים רוצים לבוא ולשחק בארץ.

בשבועות האחרונים מתנהלים מגעים נמרצים בין אנשי משרד הספורט לגורמים בשלושת הארגונים ובחלק מהקבוצות על מנת להגיע לפורמט שיהיה מקובל על כולם בנושא זה.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר