"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
מחקר: משמרות לילה מזיקות לבריאות
חוקרים שבדקו רופאים בהונג קונג, שחלקם עבדו במשמרות לילה, מצאו אצלם נזק בלתי הפיך לדנ"א • נזק העלול להביא להתפרצות מחלות כמו סרטן
משמרות לילה מזיקות לבריאות על פי המחקר // צילום אילוסטרציה // משמרות לילה מזיקות לבריאות על פי המחקר // צילום אילוסטרציה

מחקר: משמרות לילה מזיקות לבריאות

חוקרים שבדקו רופאים בהונג קונג, שחלקם עבדו במשמרות לילה, מצאו אצלם נזק בלתי הפיך לדנ"א • נזק העלול להביא להתפרצות מחלות כמו סרטן

אילן גטניו
, עודכן

שנת לילה הנמשכת פחות משבע שעות עלולה לגרום לנזק בלתי הפיך לדנ"א, ואףלגרום למחלת הסרטן.חוקרים שבדקו רופאים בהונג קונג, שחלקם עבדו במשמרות לילה, מצאו אצלם נזק לכרומוזומים של עד 30 אחוזים. נזקים אלה עלולים לגרום למוטציה גנטית, שתביא להתפרצות מחלות כמו סרטן.

מן המחקר שנערך באוניברסיטת הונג קונג על 49 רופאים בשני בתי חולים מקומיים, עולה כי הימנעות משינה עלולה להקטין את היכולת של הדנ"א לתקן את עצמו. החוקרים מאמינים כי זה המחקר הראשון מסוגו שבדק את ההשפעה של חוסר שינה על הגנטיקה של מבוגרים צעירים. המחקר התמקד ברופאים ש־24 מהם היו צריכים להתאים את שעות השינה שלהם למשמרות לילה. המדענים עדיין אינם יודעים מדוע חוסר השינהגורם נזק לדנ"א.

בדרך כלל מומלץ על שבע שעות שינה בלילה. הרופאים במחקר, שהיו כוננים בבתיהם, נענו לחמש או לשש קריאות חירום בחודש, ובימים אלה עבדו משעות אחר הצהריים המאוחרות ועד לשעות הבוקר המוקדמות. בזמן המחקר המשתתפים קיבלו בין שעתיים לארבע שעות שינה, ושלושה מהם נאלצו לישון שעה אחת בלבד במהלך הלילה. שאר הרופאים לא עבדו משמרות לילה.

בתחילת המחקר החוקרים לקחו דגימות דם מהרופאים לאחר שלושה לילות של שינה רצופה. דגימות נוספות נלקחו בבוקר, לאחר משמרת לילה, כאשר נמנעה מהם שינה. התברר, כי הנזק לדנ"א גדל ב־25 אחוזים לאחר לילה ללא שינה. אצל רופאים שעבדו במשמרות לילה, שברי הדנ"א היו גדולים ב־30 אחוזים לעומת עמיתיהם שלא עבדו בלילות.

גם התיקון העצמי של הדנ"א היה נמוך יותר אצל רופאים שלא ישנו את מספר השעות הנדרש, דבר העלול לגרום למותם של תאים בגוף. לדברי ד"ר וונג טין־צ'ון, שניהל את המחקר, תוצאות דומות יירשמו אצל עובדי משמרות ולא רק אצל רופאים. לדבריו, הוא מקווה שהמחקר יביא להגברת המודעות לחשיבות של שינה מספקת. ממצאי המחקר פורסמו במגזין הרפואי "Anaesthesia".

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...