"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

נשיא ברזיל: "מודה לחיילי צה"ל האמיצים"

משלחת החילוץ והרפואה של צה"ל סיימה את תפקידה באסון הסכר שקרס במדינה • בולסנארו פרסם ציוץ נרגש בטוויטר: "תודה לכם, בשם העם הברזילאי כולו"

,עודכן
כוחות חילוץ של צה"ל בברזיל // צילום: דובר צה"ל // כוחות חילוץ של צה"ל בברזיל // צילום: דובר צה"ל

משלחת צה"ל שהגיעה לסייע בחילוץ והצלה באסון הסכר במדינת מינאס ז'ראיס בדרום מזרח המדינה, סיימה היום (חמישי) את תפקידה ותשוב לישראל.

נשיא ברזיל, ז'איר בולסנארו, הודה למשלחת הישראלית בציוץ נרגשת ברשת החברתית טוויטר. "החיילים הישראלים האמיצים, שנשלחו על ידי ראש הממשלה בנימין נתניהו, סיימו היום את משימתם בברזיל", כתב הנשיא.

עוד בנושא:

שגריר ישראל בברזיל: "עושים הכול כדי לחלץ נפגעים"

ברזיל: 200 נעדרים כתוצאה מקריסת סכר

300 בני אדם עדיין נעדרים: משלחת צה"ל נחתה בברזיל

"יש הערצה עצומה לישראל בברזיל"

"תודה לכם, בשם העם הברזילאי כולו, על העזרה שהגשתם במהלך האסון, כשעבדתם יד ביד עם צבא ברזיל וכחות החילוץ וההצלה שלנו", הוסיף הנשיא בולסנארו.

"מודה לכם בשם העם הברזילאי כולו", ז'איר בולסנארו // צילום: איי.אף.פי

שגריר ישראל במדינה הדרום אמריקנית, יוסי שלי, ליווה את המשלחת הישראלית עם הגיעה למדינה. בראיון ל"ישראל היום" הוא סיפר כי: "אני נמצא כאן באתר, בחפ"ק הקדמי של מפקדת ההצלה של ממשלת ברזיל. הכוחות הישראליים הגיעו עם 14 טון ציוד יחד עם קצינים, חיילים וכלבים. האזור מאוד מסוכן כפי שניתן לראות בתמונות. יש כאן אלמנט של סיכון חיים ושיתוף פעולה אדיר בין הכוחות הברזילאים לישראלים", הדגיש השגריר.

קשה מאוד להגיע לאתר ומשתמשים במסוקים ובציוד כבד", סיפר השגריר שלי והמשיך: "מה שקורה פה זה המשך ליחסים החמים בין ראש הממשלה נתניהו לנשיא ברזיל, ז'איר בולסונארו. ישראל היא לא סתם עוד מדינה ששולחת עזרה כי יש לה כסף. אנחנו אחים והכול מתפרץ עכשיו. אני גאה להיות חלק ממשרד החוץ שנותן תמיכה למשלחות. ניתן רק להצדיע לצוותים שלנו ולצוותים הברזילאיים שעושים הכול כדי להציל חיי אדם".

ביום שישי קרס סכר במדינת מינאס ז'ראיס. על פי דיווחים במדינה, לפחות כ-400 בני אדם נעדרים בעקבות האסון. כ-100 מהנעדרים הם עובדי החברה Vale SA. ראש הממשלה בנימין נתניהו שוחח אז עם נשיא ברזיל ז'איר בולסונארו, והציע שישראל תשלח סיוע מיידי לאזור האסון ותסייע בחיפוש אחר הנעדרים. נשיא ברזיל הודה לראש הממשלה ונענה להצעה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר