"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מסתבכת: פייסבוק עקבה אחרי משתמשים

הרשת החברתית רכשה יישומון ישראלי, שינתה את שמו וערכה באמצעותו מחקר על בני נוער וצעירים שקיבלו תשלום • פייסבוק: "לא ריגלנו"

,עודכן
"המיליונר האהוב עליי", צוקרברג, צילום: רויטרס

פייסבוק מסתבכת שוב?החברה הפסיקה לאחרונה מחקר שאסף מידע על משתמשי אייפון צעירים בעקבות חשיפתו בכלי התקשורת בארצות הברית. עם זאת, לא נמסר מפייסבוק האם המיזם יופסק גם במכשיריסמארטפון אחרים.

פייסבוק שאפה לאסוף מידע על הרגלי הגלישה ברשת של משתמשים תחת הקוד "מיזם אטלס". במסגרת זאת, היא שילמה לבני נוער כדי לעקוב אחר פעילותם בסמארטפונים ובאינטרנט. מדובר בבני נוער ובצעירים בגילים 13 עד 25, שקיבלו תשלום בתמורה להתקנת אפליקצייה מסוג VPN, שעוקבת אחר פעילותם כל הזמן.

דיווח על המיזם השנוי במחלוקת פורסם באתר האמריקני TechCrunch. על פי הדיווח, המחקר החל ב-2016 כדי לברר טרנדים חמים ברשת, הזמנות באמזון ופעילויות אחרות.

הזווית הישראלית בסיפור, היא שימוש של המחקר ביישומון לאיסוף מידע שפיתח הסטרטאפ "אונבו" ונרכש על ידי פייסבוק ב-2013. האפליקציה הישראלית סייעה למשתמשים לגלותאפליקציותש"זוללות" אנרגיה. ואולם, פייסבוק התעניינה יותר בתועלת אחרת של היישומון ולכן רכשה אותו בלא פחות ממיליון דולר.

פייסבוק התעקשה כי הכול נעשה בהסכמת המשתמשים // צילום: רויטרס

העתיד, במייל שלכם

הירשמו עכשיו לניוזלטר טכנולוגיה, מדע וסביבה של היום

במסמכים שהתפרסמו לאחרונה, עלה כי פייסבוק ניצלה את היישומון לטובת מעקב אחר משתמשים אפילו בזמן שהיה כבוי. באמצעות המעקב, פייסבוק אספה מידע על הרשתות החברתיות המתחרות שלה, שחלקן נרכשו על ידה בהמשך.

חברת אפל הסירה את אפליקציית "אונבו" כבר בחודש אוגוסט מחנות האפליקציות שלה. בהודעה של "אפל" נטען אז כי האפליקציה אינה עומדת במדיניות הפרטיות של חנות האפליקציות של אפל. אך למעשה, רק השם של היישומון שונה ל- Facebook’s Research והוא נכנס לשימוש מחדש.

על פי הדיווחים, עלה כי פייסבוקהפרה את פרטיותם של המשתמשיםמעבר לאיסוף מידע על נתוני הגלישה שלהם. לפי מה שפורסם, במיזם נאספו מסרונים, הודעות אימייל ומיקומים גיאוגרפיים, בנוסף להיסטוריית החיפושים ברשת והשימושים השונים בטלפון החכם.

פייסבוק: "לא ריגלנו, רק אספנו מידע"

יש לציין, כי מדיניות ההתחברות אל יישומון Facebook’s Research, כללה כמובן הסכמה מצד הורי הקטינים, וזאת כדי לא לעבור על שום חוק. לכן גם פייסבוק הגיבה אל הטענות וטענה כי אין כאן שום בעיה.

על פי דובר פייסבוק: "אין כאן שום מחקר ושום הסתרה. הרי האפליקצייה נקראה אפליקציית המחקר של פייסבוק. מעבר לכך, אנחנו לא מרגלים אחרי שום אדם, כל מי שהתקבל עבר תהליך של מיון והסברה שבסופו הוא נתן הרשאה לעקוב אחריו וקיבל על כך תשלום. מעבר לכך, רק כחמישה אחוזים מהמשתתפים במחקר היו בני נוער והיתר מבוגרים. בכל מקרה, כמו כל חברה כלכלית בשוק, אנחנו מסתייעים באנשים מבחוץ כדי לשפר את השירות שלנו. המחקר הזה עוזר לנו כחברה להבין כיצד אנשים משתמשים במכשירים הניידים שלהם. כל המידע שאספנו הוסבר ללקוחות ששיתפו פעולה וגם לא חלקנו אותו עם שום גורם אחר. כמו כן, כל אדם יכול להפסיק את המעקב אחריו בכל רגע שיחפוץ בכך".

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר