כשחושבים על המילה טאפאס האסוציאציה שעוברת בראש זו מנות קטנות, לרוב ספרדיות שמוגשות לשולחן. אבל לפעמים טאפאסים יכולים להגיע מכל מקום בעולם. כך עושים במסעדת הטאפאס התל אביבית, ויקי כריסטינה, שמציגים פופ אפ חורפי בשם " טאפאס מסביב לעולם" המבוסס כולו, מן הסתם, על הטאפאס מהמטבחים השונים.
בפרויקט שמתחיל היום (15.1) אורחי המסעדה יוכלו ליהנות מטאפאס התאילנדי, ספרדי, צרפתי בלקני וכמובן גם מנות טאפאס מהמטבח הטבעוני.
אחת לשבועיים בימים שלישי ורביעי יתארח שף ויכין מנות טאפאס מהמטבח ממנו הוא הגיע- המסעדה כולה תתקשט, תהיה הופעה חיה במקום וקוקטיילים מיוחדים ילוו את הארוחה.
איזה טאפאס מגישים ומתי?
היום ומחר יתארח יניר גרין ממסעדת "טייגר לילי" עם טאפאס תאילנדי. בין המנות שיוגשו תמצאו יאם וון סאן - סלט אטריות שעועית עם עוף / טופו , בצל ירוק ואדום,סלרי, עגבניות שרי, כרוב סיני, בוטנים ברוטב דגים לימון וסירצ'ה תאילנדית (37 שקלים), סום טאם- סלט פאפיה ירוקה, עגבניות שרי, בוטנים, שום, לימון, רוטב דגים, סוכר דקלים וצ'ילי אדום חריף (31 שקלים), טום יאם- מרק חריף תאילנדי עם פירות ים (מולים, שרימפס, קלמרי) פטריות , עגבניות, גלנגל, למון גראס, כפיר ליים, כוסברה, חלב קוקוס וליים ( 59 שקלים), בננה לוטי- בצק פריך במילוי בננות קוקוס קלוי ובוטנים מוגש עם חלב מרוכז וגלידת וניל. ( 29 שקלים).
מטבחים נוספים בפרויקט
בשבוע הבא (22/23) יתארחו שני השפים דן ארואץ וחנוך שכטר ממסעדת באנה בתפריט המבוסס על הצומח בלבד. בחודש הבא ב5/6.2 תוכלו לאכול מתפריט MEZE תורכי ממסעדת אונזה- שמתמחה במטבח העותמאני מודרני.
ב19/20.2 יגיע תורו של המטבח הספרדי הקלאסי עליו תהיה אחראית אביבית פריאל אביחי ( טפאו, אוזריה) ממייסדי תרבות הטאפאס בישראל. ומי שיסגור את הרשימה הוא יוגב ירוס שיציג ב5/6.3 גרסה אישית של קלאסיקות צרפתיות.
ויקי כריסטינה, התחנה, נווה צדק. 03-7367272
שוקולד בטעם יוזו של מיקי שמו
על הקינוחים של מיקי שמו לא צריך להרחיב. שמו ידוע בטעמים המדויקים והמתוקים שלו, כעת הוא חבר לחברת השוקולדים "ולרונה" ויחד הם משיקים טעמים נוספים לקולקצית אינספריישן המבוססת על ממתקי שוקולד.
מדובר בטעמים חדשים שיתווספו לסדרה שהושקה לפני כשנה. בין המוצרים: מונדיאנט יוזו/פטל- עיגול שוקולד ומעליו אגוזי פקאן, אגוזי לוז מקורמלים, צימוקים וחמוציות; חטיפי שוקולד יוזו- קוביות שוקולד עם שקדים קלויים וצימוקים כהים; חטיפי שוקולד פטל- קוביות שוקולד עם אגוזי מלך ופולי קקאו; טבלת שוקולד יוזו ופולי קקאו- טבלת שוקולד 80 גרם; טבלת שוקולד פטל עם פיסטוקים קלויים מסוכרים - טבלת שוקולד 80 גרם
להשיג בסניפי רשת קונדיטוריות "SHEMO" בכל הארץ.
טעמים חדשים של שוקולד // צילום: אפיק גבאי
בראנץ' בשלוחה של ביתא קפה בסביון
נדמה שבראנץ' הוא הלהיט של חורף 2018/19, כאשר אנחנו שומעים על עוד ועוד מקומות שבוחרים להשקיע בארוחות הבוקר/צהריים שלהם.
ביתא קפה בסביון משיק גם הוא בראנץ' שמוגש באמצע השבוע בין השעות 9:00-13:00.
הבראנץ' מציע תפריט המאפשר לסועדים להרכיב ארוחת בוהריים מגוונת ועשירה במחיר המנה העיקרית אותה יזמינו. הוא מתחיל עם פתיחים וסלטים כמו צלוחיות של ירקות רעננים, חציל על האש עם יוגורט כבשים ושום, ממרח גרגירי חומוס ארומטי ובצל כבוש, גבינת פטה ופסטו ודגים כבושים שלוקטו משלל מעדניות.
לאחר מכן, יבחר כל אורח מנה עיקרית כאשר בין המנות תוכלו למצוא: מקושקשת כבד דגים ועירית, על לביבת כרובית 85 שקלים, חומוס פטריות עם אסאדו וביצת עין 110 שקלים, גרנולה עם קרוטוני פפאנאש ומרקחת פירות עונתית 80 שקלים ועוד.
ביתא קפה, השקמה 1 סביון. 1700700937
קרואסון אסאדו // צילום: אנטולי מיכאלו
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו