"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הסוכנות היהודית מציגה: מבצע סבתא
איך גורמים לצעירים יהודים מחו"ל להתחבר לשורשים? • בסוכנות מצאו תשובה מקורית: טיול משותף לישראל עם הסבא והסבתא • "מדהים לראות את ההתרגשות"
משתתפי המבצע // צילום: דוד סאלם - זוג הפקות

הסוכנות היהודית מציגה: מבצע סבתא

איך גורמים לצעירים יהודים מחו"ל להתחבר לשורשים? • בסוכנות מצאו תשובה מקורית: טיול משותף לישראל עם הסבא והסבתא • "מדהים לראות את ההתרגשות"

יורי ילון
, עודכן

מבצע סבתא ונכד של הסוכנות היהודית יוצא לדרך:על רקע ההתרחקות של צעירי התפוצות מישראל, החלההסוכנות היהודיתלהפעיל תוכנית חדשה שתחבר לישראל נכדים ונכדות יהודים מרחבי העולם, באמצעות הבאתם לסיור משותף בארץ עם הסבא והסבתא.

התוכנית של הסוכנות מבוססת על מחקרים, המלמדים על ההשפעה שיש לסבים ולסבתות על בניית זהותם של הנכדים. הביקור בארץ הוא שיאה של תוכנית שנתית, שבמהלכה העבירו הסבתות והסבים לנכדים שלהם ערכים העוסקים בקהילה היהודית ובקשר לישראל.

קבוצה ראשונה, שבה 36 משתתפים מארה"ב, מבקרת בימים אלה בישראל במסגרת המיזם הייחודי. במהלך הביקור, שיימשך שבוע ימים, יאזינו הנכדים לסיפורי סבתא וסבא ויראו את ישראל דרך העיניים שלהם. הם יסיירו לאורכה ולרוחבה של הארץ, ייפגשו עם חיילים בודדים ועם עולים חדשים, ואפילו ילונו בבתים של סבתות ישראליות, שאותן זכו להכיר דרך מפגשים וירטואליים במהלך התוכנית שבה השתתפו. הביקור בישראל ייחתם במפגש אישי עם יו"ר הסוכנות היהודית, יצחק (בוז'י) הרצוג, שיספר על ההשפעה שהיתה לסבו, הרב הראשי יצחק אייזק הלוי הרצוג, על חייו.

הרצוג אמר כי "'מבצע סבתא-נכד' מצליח לייצר רגע ייחודי בין־דורי, שבו נכדות ונכדים שנולדו לאחר תקומתה של מדינת היהודים מגיעים לארץ מולדתם ההיסטורית יחד עם הסבתות והסבים, שזוכרים את מאבקי תקומת המדינה שבדרך. זה מיזם ייחודי שלנו, כחלק מהפעילות הענפה שלנו לחיזוק מרכזיות ישראל בקרב דור צעיר יהודי שגדל מעבר לים, ולא מרגיש באופן טבעי את החיבור המיידי למולדתו".

"רגע ייחודי בין-דורי". יצחק הרצוג // צילום: אורן בן חקון

לביקור בישראל הצטרפה גם מומחית לסבתאות, החוקרת רות נמזוף, שעוסקת בנושא יחסים בין־דוריים ותעביר סדנאות העוסקות בהשפעת דור הסבים והסבתות על הנכדים ועל תחושת השייכות שלהם לעולם היהודי.

בין המשתתפים בתוכנית ניתן למצוא את סיימון (11), שהגיע בפעם הראשונה בחייו לישראל עם אחותו שרלוט (14), ועם סבתא ארלין וסבא מייק פלקון. שרלוט סיפרה בהתרגשות כי "אני כל כך שמחה להיות בישראל בפעם הראשונה בחיי עם סבא וסבתא שלי, ולהעמיק את הקשר שיש בינינו". סיימון הוסיף כי "אני שמח להיות במקום כל כך מיוחד ומשמעותי עם סבתא וסבא שלי". סבתא ארלין אמרה בחיוך: "הצטרפתי למיזם כדי לבלות זמן משמעותי עם הנכדים שלי ולחלוק ביחד איתם את המורשת שלנו". סבא מייק הדגיש כי "מדהים לראות את ההתרגשות בעיניים שלהם כשהם נחשפים לדברים חדשים".

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...