צילום: אורן בן חקון // "טוב שהולכים לבחירות". יו"ר האופוזיציה לבני ויו"ר המחנה הציוני אבי גבאי

תגובות באופוזיציה: "נתניהו צריך ללכת ויפה שעה אחת קודם"

ראשי האופוזיציה מברכים על הקדמת הבחירות • ליברמן: "צריך ממשלה חדשה ויציבה" • לבני: "אסור לתת לנתניהו להרוס את מה שנשאר מהדמוקרטיה הישראלית"

באופוזיציה ברכו היום (שני) על הכרזת ראש הממשלה בנימין נתניהו על פיזור הכנסת והליכה לבחירות חדשות באפריל 2019, לאחר שהתברר כי לא יהיה רוב ל"חוק הגיוס".

יו"ר האופוזיציה ח"כ ציפי לבני מהמחנה הציוני אמרה: "החוק הקרוי חוק הגיוס היה מאז ומתמיד 'חוק ההשתמטות' – טוב שיש עתיד חזרה בה מהטעות שעשתה והסירה את התמיכה בחוק בעוד מועד. עם חוק או בלי חוק נתניהו צריך ללכת וטוב שעה אחת קודם, כי בדרכו החוצה נתניהו ינסה להרוס את מה שנשאר מה מהדמוקרטיה הישראלית ואסור לתת לו את זה". 

יו"ר המחנה הציוני אבי גבאי: "חיילי צה"ל מסכנים את החיים שלהם למען הביטחון שלנו ובתמורה הם מקבלים איזו קומבינה פוליטית על הגב כזאת שלא תגייס אף חרדי נוסף ולא תתן תגמול למי שמשרת".

יו"ר ישראל ביתנו ח"כ אביגדור ליברמן ברך על ההחלטה ואמר: "אני מברך את ראשי הקואליציה על ההחלטה ללכת לבחירות מוקדמות. אמרנו כבר במשך חודש שלם שזו ממשלת הישדרות, זו לא ממשלה שמתפקדת, ולכן מבחינתו של עם ישראל הכי חשוב – ממשלה חדשה ויציבה".

יו"ר הרשימה המשותפת ח"כ איימן עודה מסר בתגובה: "ממשלה משסה, מחוקקת גזענית, במסע דה לגיטימציה נגד האוכלוסיה הערבית עוד מיום הבחירות. טוב שהולכים לבחירות ויפה שעה אחת קודם. אז כן נתניהו- הערבים ינהרו לקלפיות עכשיו יותר מתמיד, נגדיל את כוחנו. זה הזמן להפיל את ביבי וחבורתו בממשלת הימין".

הכרזתו של ראש הממשלה על הקדמת הבחירות הגיעה לאחר שיו"ר יש עתיד יאיר לפיד הודיע בצהריים כי סיעתו תתנגד לחוק הגיוס. ראש הממשלה זימן את ראשי סיעות הקואליציה לישיבה בלשכתו ושם הוחלט על פיזור הכנסת. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו