"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

סוף עידן מאטיס: לדעת טראמפ, משימתו הושלמה

מזכיר ההגנה האמריקני השיג את מה שהוטל עליו: החזרת כבודה של ארצות הברית • הפאניקה שעוררה עזיבתו בממסד מוכרת מהעבר - וצפויה להתבדות גם הפעם • פרשנות

,עודכן
מאטיס. לא פורש בגלל הנסיגה אלא בגלל הדרך שבה היא נעשית // צילום: רויטרס

מאז נכנס לתפקיד בינואר 2017, הזירה הסורית, והמזרח התיכון באופן כללי, לא היו בראש סדר העדיפויות של הנשיא טראמפ. סוריה היתה בעיקר זירה שבה ארה"ב נאלצה להימצא כדי להתמודד עםדאעשולרסן את רוסיה.

כשהוא חדור במטרת העל לשיקום ההרתעה האמריקנית, היה זה אך טבעי שייקח לצידו את הגנרל הבלתי צפוי ג'יימס מאטיס שיתווה את הדרך.

מאטיס, שפוטר בזמנו מפיקוד מרכז האמריקני על ידי אובאמה כי רצה לתקוף את איראן, ראה לנגד עיניו חזון שבו אמריקה חוזרת להיות מעצמת־על שמעריכים. מאטיס הצליח בתפקידו: קים ג'ונג־און מצמץ ראשון כאשר מאטיס שיגר מפציצים גרעיניים לחצי האי הקוריאני, והסירות האיראניות שנהגו להציק ללא הרף לכלי השיט האמריקניים בתקופת אובאמה חדלו לעשות זאת. וגם בסוריה, מאטיס וטראמפ הפעילו טילי שיוט כשצריך ולא חששו להפעיל כוח ישירות מול שכירי החרב שהפעילה רוסיה.

מאטיס פורש לא בגלל מה שטראמפ עושה -נסיגת הכוחותהרי רצויה בסופו של דבר - אלא בגלל הדרך שבה טראמפ עשה זאת. מאטיס, אם אכן התפטר ולא פוטר, סבור שעדיף לעשות את זה ברגישות ובתיאום עם שלל גורמים. מילים מסוג זה מעוררות אצל טראמפ שאט נפש, במיוחד כאשר מדובר באזור שאינו מעניין אותו. מאטיס סיפק את הסחורה הצבאית, ועכשיו כשהוא מעלה הסתייגויות דיפלומטיות בתחום שאינו קשור לו - טראמפ מראה לו את הדרך החוצה.

בממסד הוושינגטוני אחזה פאניקה בסוף השבוע האחרון על כך ש"אבד המבוגר האחראי" בממשל. אבל כבר נשמעו זעקות שבר כאלו כאשר מזכיר המדינה רקס טילרסון עזב, והתחזיות התבדו: מחליפו מייק פומפאו הפתיע את כולם לטובה. באופן אירוני, אותו ממסד וושינגטוני שהזהיר טרם מינויו שמאטיס הוא מחרחר מלחמות (לרבות בגלל עמדתו נגד איראן), עכשיו מבכה את לכתו. מאטיס השיג את מה שהוטל עליו: החזרת כבודה של אמריקה, ועכשיו טראמפ כבר לא צריך גנרל כמו מאטיס בפרופיל כה גבוה.

בניגוד למאטיס, טראמפ סבור שדווקא הוצאת הכוחות תאפשר לאמריקה מרחב תמרון גדול יותר, כי כוחות קרקעיים הם הרי מטרה אידיאלית לדאעש, וגם לאיראן. ואם על הדרך הוא מכריח את אירופה להגדיל את הוצאות הביטחון, מה טוב. אם זה לא ילך - טראמפ יחזור לזירות הקרב עם כל הכוח, וכל מזכיר הגנה יידע מה לעשות.

מבחינת טראמפ, כדי שאמריקה תחזור לגדולתה, צריך קודם כל להחזיר את אמריקה הביתה, גם אם יש בכך סיכון. שום דבר טוב ממילא לא ייצא מסוריה או מאפגניסטן.

מאטיס מעוניין ביציבות, טראמפ מעוניין בשינוי שיירשם על שמו לעד. מאטיס כנראה קיווה שההחלטה תתקבל אחרי שהתהליך הפוליטי בסוריה יתקדם. אך מבחינת טראמפ עכשיו זו התקופה האידיאלית: רגע לפני חג המולד ופחות משנה לפני שהתקשורת תהיה עסוקה במערכת בחירות סוערת. בנאום ההשבעה שלו טראמפ הבהיר כי "הקטל האמריקני יסתיים כאן ועכשיו". הוא אמנם התייחס לשחיקה במעמד הביניים האמריקני, אך עכשיו הוא מראה כי הוא נחוש לסיים את הקטל האמריקני במזרח התיכון.

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר