בעוד המשבר הפוליטי בבריטניה סביב הסכם הברקזיט הולך ומעמיק, מתריע דו״ח פנימי של ממשלת בריטניה מפני ההשלכות השליליות של עזיבת האיחוד האירופי ללא הסכם. הדו"ח מתריע, בין היתר, מפני עלייה חדה במספר ההתאבדויות.
היומון ״טיימס״ מדווח הבוקר (רביעי) כי שרי ממשלת בריטניה התבקשו להתכונן להשלכות עזיבה כאוטית של האיחוד האירופי בסוף מרץ הבא, שתגרום להתגברות משמעותית של האבטלה והעוני בממלכה המאוחדת ועלייה משמעותית בהוצאות הממשלתיות בתחום הרווחה החברתית.
ההערכה היא כי אם לא יושג הסכם ברקזיט, 410,000 יצטרפו מדי חודש למעגל האבטלה, ותקציב הממשלה לתשלום דמי אבטלה יתפח ל-12 מיליארד לירות שטרלינג.
במרכז הסערה. ראשת ממשלת בריטניה תרזה מיי // צילום: GettyImages
המסמך הממשלתי מתריע, שעזיבת האיחוד האירופי ללא הסכם תגרום למשבר כלכלי זהה במימדים שפקד את בריטניה לאחר המשבר הפיננסי העולמי לפני עשור. המסמך קובע עוד, שפקידי הממשלה הבריטית צריכים לבחון דרכים כיצד ניתן יהיה להתמודד עם עלייה במספר האנשים שיאבדו את בתיהם ועם ״השלכות חברתיות נוספות כגון עליה במספר ההתאבדויות״.
בניגוד לתחזיות אפוקליפטיות אלו, נתוני הכלכלה הבריטית העכשווית מעידים על התחזקות הכלכלה הבריטית למרות אי הוודאות סביב הברקזיט. כך למשל: אחוז העובדים במשק הבריטי הוא הגבוה ביותר מאז החל רישום רמת התעסוקה בבריטניה ב-1971 (75,7%), המשכורות עלו ויותר מ130,000 אזרחי האיחוד האירופי שעבדו בבריטניה עזבו את הממלכה המאוחדת בחודשים האחרונים, ופינו מקומות עבודה למקומיים.
