תיעוד הפלשתיני צועד עם מקל בידו שניות ספורות לפני הירי

צה"ל בודק את תקרית הירי בפלשתיני בטול כרם

בעקבות סרטון "בצלם" המתעד את הירי בגבו של פלשתיני, מצ"ח פתחה בחקירה • דובר צה"ל: "במהלך פעילות עשרות פלשתינים יידו אבנים לעבר הלוחמים"

בצה"ל פתחו בחקירת האירוע בטול כרם, בשבוע שעבר, שבו נורה למוות הפלשתיני הנכה, מוחמד חבאלי בן ה-22. התקרית תועדה בסרטון, בו נראה חבאלי אוחז במקל, נפגע מכדור בגבו. דובר צה"ל הודיע כי מצ"ח פתחה בחקירת האירוע. 

עוד נמסר מדובר צה"ל: "בשלב זה ניתן לציין כי במהלך פעילות מבצעית של  לוחמי צה"ל בטול כרם, התפתחה הפרת סדר אלימה, במהלכה עשרות פלסטינים  יידו אבנים לעבר  הלוחמים. בתגובה, הלוחמים השתמשו באמצעים לפיזור הפגנות ובירי חי. דווח כי פלסטיני אחד נהרג ואחר נפצע. עם סיום החקירה, ייבחנו ממצאיה על ידי הפרקליטות הצבאית. בנוסף, האירוע מתוחקר ברמה הפיקודית.

התקרית התרחשה בשבוע שעבר, בסביבות חצות, במהלך פעילות מבצעית של צה"ל בטול כרם. החיילים ערכו חיפוש בכמה בתים, כאשר בינתיים צעירים פלשתינים החלו להתקהל באזור וליידות אבנים לעבר החיילים. בתגובה ירו החיילים לעבר המפגינים כדורי מתכת מצופי גומי וגז מדמיע. כאשר הגיעו החיילים לחלקה המערבי של העיר, הם נכנסו לסימטה שבה עמדו מספר תושבים, בהם היה גם חבאלי, שסובל ממוגבלות שכלית. 

ארגון "בצלם" פרסם תיעוד וידיאו מארבע מצלמות אבטחה המותקנות באזור התקרית, ממנו עולה כי קצין צה"ל ושני חיילים עצרו במרחק של כ-80 מטרים מחבאלי וחבריו. לאחר כמה שניות נורו יריות לעבר הפלשתינים שהחלו להימלט מהאזור. חבאלי עצמו נראה בסרטון אוחז במקל עץ ארוך מתרחק מהאזור, ואז נורה בראשו מאחור ונופל על הקרקע.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...