"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

בדרך למהלך אגרסיבי יותר ברצועת עזה

ממשלת ישראל הבינה שלחימה ברצועה לא תביא לתוצאה המתבקשת – האם אירועי ליל אמש והמטחים הנוכחיים ישנו זאת? • פרשנות

,עודכן
רה"מ, שר הביטחון והרמטכ"ל בהתייעצות ביטחונית // צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון // רה"מ, שר הביטחון והרמטכ"ל בהתייעצות ביטחונית // צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון

מטחי הפצמ"רים בעוטף עזה בליווי הירי על האוטובוס הינם המשך ישיר לאירועי ליל אמש, שבהם נתקל כוח צה"ל באנשי חמאס ופגע בהם קשות. מסיבה ברורה, הוחלט בחמאס להגיב, ומה שקורה כעת לנגד עינינו הוא סבב נוסף, שככל הנראה יסתיים כמו כל סבב שראינו בחודשים האחרונים. מבצע עמוק ויסודי בעזה – לא על הפרק, אלא אם יחול שינוי דרמטי.

צילום: Newsenders

הדינמיקה מוכרת – היתקלות של צה"ל עם מחבלים, פגיעה במחבלים ותגובה די צפויה של ירי על כל מרחב העוטף. סופה של הסיטואציה הזו די צפוי – עוד חילופי מהלומות של 48-24 שעות, תיווך ולחץ מצרי, והמשךשיח בצינורות עקיפים כדי לייצב הסדרה.

המציאות הזו נובעת מסיבה אחת, שאמש נתניהוהצהיר עליה בגלוי– פנינו לרגיעה. זו ההחלטה האסטרטגית של ישראל וגם המטחים האחרונים לא ישנו אותה. זו המציאות בדרום, ולא מאתמול, אלא בעצם מאז ההתנתקות בה מסרנו על מגש של כסף פינוי של ישובים תמורת טרור.

הסלמה בדרום - סיקור נרחב באתר ישראל היום:

הדרום בוער: יותר מ-100 רקטות תוך 40 דקות, בן 19 פצוע קשה

בעקבות ההסלמה בדרום: הנחיות מיוחדות לתושבי באר שבע ואשדוד

קצין צה"ל בכיר נהרג בחילופי האש ברצועת עזה

נתניהו: "לוחם מהולל נפל בפעולה ברצועת עזה - יום יבוא וגבורתו תסופר"

בישראל, כמו תמיד, רק אחרי מחיר דמים כבד מחליטים החלטות קשות. מציאות עגומה שכזו שאנחנו במו ידינו מובילים, ואפילו מעודדים, בפשרות שאנחנו עושים, בעסקאות שבויים שהן פרס לטרור, ובהתנהלות די רופסת מול ארגון של פושעים שממשיך להחזיק בשבי מאות אלפי תושבים בדרום הארץ - ובתקופה האחרונה גם משתף פעולה עם האיראנים.

העתיד, במייל שלכם

הירשמו עכשיו לניוזלטר טכנולוגיה, מדע וסביבה של היום

מדוע ממשלת ישראל לא חפצה במהלך צבאי עמוק ומתבקש?

בממשלת ישראל כנראה הבינו בשנים האחרונות כי מהלכים צבאיים עמוקים לא הביאו לתוצאה המתבקשת. אף אחד לא מעוניין להסתבך בהרפתקה שתסתיים שוב בחמיצות. בנוסף, קברניטי צה"ל קיבעו בקבינט תובנה שהמחיר יקר מאוד. ומעל לכל מרחפת שאלת היום שאחרי – האם ייכנסו לרצועה גורמים קיצוניים, שהם הרבה יותר גרועים מחמאס?

אף אחד לא חפץ במלחמה כזו, גם לא המצרים שנתניהו מאוד רוצה לשמר איתם מסגרת של שיתוף פעולה אסטרטגי. שיתוף הפעולה עם המצרים חשוב לו הרבה יותר מאזור מוגבל בדרום הארץ, שממשיך לדמם ולחיות תחת אש.

אם חמאס לא יעצור את הירי ביממה הקרובה, אנו צפויים להסלמה בתגובה הישראלית. וגם זה מוכר – מטוסים ודומיהם המפציצים תשתיות ויוצרים נזק שאין לו באמת חשיבות גדולה. רק המשך ההידרדרות יגרום לממשלה ללכת למהלך אגרסיבי יותר, וגם אז נראה משהו בסגנון "עופרת יצוקה" או "צוק איתן", שיביא לתוצאה לא מובהקת ואולי שקט יחסי לשנה או שנתיים.

מה יגרום לממשלת ישראל להפיל את חמאס?

כמו שזה נראה היום, בעצם שום דבר לא יגרום לממשלת ישראל להפיל את שילטון חמאס. המהלך הזה פשוט נתפס כלא כדאי בשום אופן. קחו אוויר, כי מה שהיה הוא שיהיה, בטח בכל המדובר ברצועת עזה, מקום בו אנו נלחמים מאז 1948, ולא מצליחים לייצר יציבות, ואולי גם זה אומר משהו. המילה "כיבוש" שהפכה למוקצית בעידן בו אנו חיים היא לא פשוטה, בטח לא השלכותיה, אך בואו נשים את הקלפים על השולחן – האם קיים פיתרון אחר שייתן שקט לאורך זמן?

החיים לימדו אותנו כבר מזמן – שלא. גם לכיבוש יש מחיר, וגם למציאות שלאחריו יש מחיר, ואת המחיר הזה אף גורם היום לא מוכן לשלם. ולכן, עם כל תחושת התסכול והזעם, גם הסבב הזה יעבור, והמציאות לא תשתנה מן היסוד.

נותר רק לקוות שלפחות מאזן המחירים שאנו משלמים יהיה מוצדק לטווח ארוך, כאשר אזרחי עזה שהמצור עליהם חייב להיות מחניק וקשה, יקיאו מתוכם את הטרור, יפילו את המשטר הבעייתי ששולט בהם, ויקימו מנגנון שפוי שיאפשר להם חיים נורמליים. כך או אחרת יותר משלנו לא נעים, עבור העזתים זו מציאות בלתי נסבלת.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר