"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
מבצע חיסונים נגד חצבת
המבצע יתמקד במבוגרים - לראשונה זה עשרות שנים • עם זאת, במערכת הבריאות מבקרים: "זה לא מספיק"
חיסונים לחצבת | צילום: משרד הבריאות

מבצע חיסונים נגד חצבת

המבצע יתמקד במבוגרים - לראשונה זה עשרות שנים • עם זאת, במערכת הבריאות מבקרים: "זה לא מספיק"

רן רזניק
, עודכן

בעקבות הגילויים בתחקיר המיוחדשל מוסף "שישבת" על מחדלים בטיפול בהתפרצות החצבת: משרד הבריאות פותח במבצע חיסונים למבוגרים והודיע אתמול על השקתו של מסע הסברה לציבור. לדברי רופאים בכירים במערכת הבריאות, מבצע כזה לא היה בארץ זה עשרות שנים.

אתמול פורסמה ב"ישראל היום" ידיעה על חלק מממצאי התחקיר ומחר יתפרסם התחקיר המלא. בתחקיר מובאות טענות של רופאים ומנהלים בכירים על שורה של מחדלים במשרד הבריאות שהביאו להתפרצות החצבת בהיקף שלא היה בישראל שנים רבות.

מחלת החצבת עלולה לגרום לפגיעות נוירולוגיות קשות ואף למוות, ועל פי נתוני משרד הבריאות נדבקו עד כה השנה בנגיף כ־1,400 ישראלים, לעומת 34 בלבד ב־2017; יותר מ־30 אלף ישראלים נחשפו לחולים והיו בסכנת הידבקות; ולפני שבוע מתה תינוקת בת שנה וחצי בירושלים.

ל"ישראל היום" נודע כי נציגי נפת רמלה במשרד הבריאות הודיעו אתמול לקופות החולים, כללית, מכבי, לאומית ומאוחדת, כי המשרד יוצא לראשונה "במבצע חיסונים למבוגרים שלא חוסנו" במודיעין עילית, שבה שיעור המתחסנים נמוך במיוחד. החיסונים יינתנו כבר ביום שני הקרוב לתושבים בני 14-61.

תחקיר "שישבת" מעלה כי ההתפשטות הלא מבוקרת וההמונית של החצבת בישראל נגרמה כתוצאה משורה של מחדלים וכשלים במשרד הבריאות שגרמו להתפשטות המחלה המסוכנת והביאו לשחיקה קשה במערך החיסונים בתחנות טיפות החלב. לדברי הבכירים, חלק מהבעיות הקשות בהתנהלות משרד הבריאות נובעות מכך שלא הוחלט לבצע ולתקצב מבצע חיסונים ממלכתי שבמסגרתו יחוסנו בחינם אלפי ישראלים בקופות החולים ובמרפאות משרד הבריאות. הכוונה היא לכל מאות אלפי הישראלים המבוגרים שלא חוסנו באופן מלא (הישראלים ילידי השנתונים 1957-1977). טענות נוספות הן על כך שמשרד הבריאות לא עשה כמעט דבר על מנת להתמודד עם סרבני החיסון ועם הרופאים שמפיצים מידע כוזב על הסכנות בחיסונים. כמו כן, טענות על כך שהמשרד לא שיפר את תפקוד תחנות טיפות החלב, שבהן ניתנים מרבית החיסונים, אף על פי שעוד ב־2014 התריע מבקר המדינה על המחדלים בתחום.

רופאים ומנהלים בקופות החולים ובבתי החולים שעימם שוחחנו מתחו ביקורת נוקבת על ההחלטות שקיבלה צמרת המשרד, ובמקרים רבים, על ההססנות הרבה בקבלת ההחלטות בזמן אמת. אלה, לדברי הרופאים, הובילו את המדינה אל סיפו של משבר רפואי שמאיים להיות מהחמורים בתולדותיה. חלק מהטענות הועלו בשבועות האחרונים בפורומים פנימיים של המשרד.

הרופאים והמנהלים הבכירים אומרים כי גם הצעדים החדשים שנקטה השבוע הנהלת משרד הבריאות אינם מספקים. הצעדים כוללים תוספת של אחיות לירושלים והרחבת שעות העבודה של תחנות טיפות החלב. לטענתם מדובר בצעדים "קטנים והססניים שרק ממחישים את חוסר ההנהגה של משרד הבריאות והמחדל שמתנהל כאילו אין כאן מצב חירום". התחקיר המלא יתפרסם ביום שישי במוסף "שישבת".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...