"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

פריצת דרך: בינה מלאכותית חזתה התפתחות של אלצהיימר

המערכת הצליחה לחזות התפתחות של מחלת האלצהיימר בדיוק של 100 אחוזים, שש שנים לפני הופעת תסמיני המחלה • החוקרים: "רק עכשיו התחלנו להבין אותה"

,עודכן
אחת מהמחלות הקטלניות בעולם // צילום אילוסטרציה: GettyImages

מערכת בינה מלאכותית שנבנתה באוניברסיטת קליפורניה הצליחה לחזות התפתחות של מחלת האלצהיימר בדיוק של 100 אחוזים, שש שנים לפני הופעת תסמיני המחלה.

לדברי החוקרים, לרוב החולים במחלה יש תוחלת חיים שבין ארבע לשמונה שנים לאחר שהם מאובחנים כחולים באלצהיימר. אלצהיימר היא מחלה שבה נהרסים תאי הזיכרון וחלה נסיגה בפעולות מנטליות חשובות. זו הסיבה המרכזית לדמנציה, מושג רחב הכולל אובדן זיכרון ויכולות מוחיות נוספות. תסמיני המחלה כוללים אובדן זיכרון ובלבול. אין היום תרופה למחלה, שממנה סובלים 44 מיליון איש בעולם. לדברי החוקרים, אף על פי שהמחלה היא אחת מעשר המחלות הקטלניות ביותר בעולם, "רק עכשיו התחלנו להבין אותה".

המדענים לימדו מערכת בינה מלאכותית להבחין בשינויים קלים במוח, שאינם גלויים לעין האדם. המערכת סרקה כ־2,000 סריקות מוח שנלקחו מכאלף חולים. לדברי ד"ר ג'אי הו סוהן, חבר בצוות המחקר, אחרי שהמחשב למד להבחין בשינויים הקלים ברישומי הסריקה, הוא בחן 40 סריקות חדשות, שלא היו כלולות באלגוריתם שנוצר ובוצעו שש שנים לפני שאובחנה המחלה. המערכת גילתה את המחלה אצל כל אחד ואחד מהחולים, עד האחרון שבהם. "היינו מאוד מרוצים מהביצוע", אמר. לדבריו, "יידרש זמן נוסף וייערכו עוד בדיקות לפני שהמערכת תוכל להגיע לשימוש מסחרי. אנו מאבחנים את מחלת האלצהיימר אחרי שהופיעו כל הסימפטומים, כאשר המוח כבר איבד תאים רבים וקשה לשקם אותו. אבחון מוקדם נותן לחוקרים הזדמנות למצוא דרכים להאט את התפשטות המחלה ואפילו לעצור את התפתחותה".

החוקרים אומרים כי יש תרופות המסייעות לאנשים הסובלים מאובדן זיכרון, "אבל הן לא מתקנות, עוצרות או מחזירות את הזיכרון שאבד, אלא מסייעות להאט את התפשטות המחלה". המחקר פורסם במגזין הרפואי "Radiology".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר