כמו בשירו המפורסם של לאונרד כהן, "קודם ניקח את מנהטן ואז נכבוש את ברלין", השף הישראלי מאיר אדוני סחף את תושבי ניו-יורק עם מסעדת "נור", וכעת הוא מגיע לענג את אזרחי ברלין בעזרת בייגלה ירושלמי, עמבה, טחינה וקובנה, שמכונה שם גם "בריוש תימני".
מסעדת "לילה" של השף הישראלי ושופט "משחקי השף" לשעבר, נפתחה לפני שבועות בודדים בשכונת קרויצברג האופנתית אך כבר הספיקה לייצר באז גדול ולהביא לתורים של סועדים מחוץ לדלת.
המסעדה ממשיכה את הקו המוכר של השף ומציעה טוויסטים חדשים למנות ופרודוקטים מקומיים שכולנו מכירים מפה, כמו: עראייס, קטאיף, קוסקוס, עמבה, סומק, חלבה, קדאיף, תמר מג'הול, ועוד - תחת אווירה נינוחה ו"ישראלית".
View this post on InstagramNov 6, 2018 at 6:41am PST
תור מחוץ למסעדת "לילה"
בתפריט ניתן למצוא את הפרשנות המעודכנת של השף לסגנון שהוא מכנה "הים התיכון פוגש את המזרח התיכון". אדוני, ששאב את הרקע הקולינרי שלו משורשיו המרוקאים, מוסיף גם הפעם טעמים וטכניקות מודרניות ובינלאומיות, למנות קלאסיות ומסורתיות שאומצו בין היתר מהמטבח הערבי והבלקני.
לאחר שהציע מנת "טרטר פלסטיני" במנהטן, השף מפתיע את הברלינאים עם סלט שוק ומלבי. בין המנות המסקרנות ביותר במקום תוכלו למצוא קונפי ברווז קטאייף – פנקייקים לבנונים עם ברווז בפלפל סצ'ואן, בצל ירוק ווינגרט סויה וצ'ילי. עוד פרשנות מעודכנת ללבנט ניתן למצוא במנת הקרפצ'יו חציל מעושן, שכוללת טחינה גולמית, דבש, פיסטוקים, גבינת פטה ועלי כותרת של ורדים מיובשים.
אדוני, שמביא לגרמניה גם משהו מהטרנדים הקולינריים התל אביבים, מציע ב"לילה" עראייס טלה עם עמבה, טחינה וחצילים, ומנת סשימי Hamachi עם סלק, סלרי, קינואה שחורה אגוזי מלך, אבקת אצות וליקוריץ. גם החומוס לא נעדר מהתפריט ומוצע שם בגרסת הקרם יחד עם לשון עגל, חלה ופטריות. סלט הקיסר הקלאסי, מגיע במסעדה בגרסה שמערבת בורגול, עדשים ואנשובי.
View this post on InstagramOct 23, 2018 at 12:21am PDT
חריימה וקוסקוס בסגנון "לילה" הברלינאית
עוד הפתעה בתפריט של "לילה", מגיעה ממנת התמנון שקיבלה תוספת של תבלינים מרוקאיים, ארטישוק ירושלמי (בטטה קֶסְבִּיָיה) ויוגורט יווני. מצד השכנה, טורקיה, מוצעת מנה של עגל בגריל, מתובל בקפה טורקי, הל, קרם ערמונים, כמון ועוד.
גם בגזרת הקינוחים, אדוני מאתגר את החך הגרמני עם מנה המכונה, ובצדק: "מזרח תיכון חדש". במנה תמצאו שמנת מתוקה, קרמבל יוגורט ושמן זית, קומפוט פירות יער, "תפוז דם", סורבה ערק, מרנג סומאק ועוד.
אגב, המחירים ב"לילה" נעים בין 5 ל-35 יורו למנה, כלומר בין 20 ל-150 שקלים לערך.
View this post on InstagramOct 19, 2018 at 2:36am PDT
מכינים קובנות במקום, מסעדת "לילה"
אף שהמסעדה רק בתחילת דרכה, נראה שאדוני צועד לכיוון ההצלחה שלה זכה עם "נור" ממנהטן, שקיבלה שבחים מהקהל וממבקרים – בין היתר, ממבקר המסעדות של ה"הניו יורק טיימס".
סועדים שהגיעו למסעדה הספיקו כבר לעלות ביקורות לאתר Trip Advisor ולשבח את המסעדה שזכתה ל-4.5 נקודות מתוך 5, מתוך 10 חוות דעת עד כה. הגולשים כתבו, בין היתר, "אוכל מצוין", "האוכל הישראלי הטוב ביותר" ו"מעולם לא ניסיתי שילובים כאלה". מעט חוסר שביעות רצון נרשמה על דרגת השירות – אווירה ישראלית כבר אמרנו?
אדוני הנרגש מסר בתגובה ל"ישראל היום": "'לילה' עבורי היא הגשמת חלום נוסף. זו פסגה משמעותית במסע הקולינרי של חיי. אני חושב שהמיקום של המסעדה בברלין, מהווה עבורי ניצחון מאוד אישי ומשמעותי. ניצחון שבאופן סימבולי והיסטורי, יש בו עוצמה אחרת, שונה ממקומות אחרים שאני יוצר בהם בעולם. זה מציב מולי גם מחויבות להצלחה במידה אחרת. אני מודה לכולם על הפרגון העצום לו אנחנו זוכים ומבטיח לשמור ולהעצים את ההבטחה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו