"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
בעקבות העברת השגרירות לירושלים: "נדחה ביקור שר החוץ הברזילאי במצרים"
דיווח: המצרים דחו את ביקורו של שר החוץ הברזילאי במדינתם, בעקבות העברת השגרירות לי-ם, שעליה הכריז נשיא ברזיל בולסונארו לראשונה ב"ישראל היום"
א-סיסי, ז'איר בולסונארו // צילומים: אי.פי.איי, אי.פי

בעקבות העברת השגרירות לירושלים: "נדחה ביקור שר החוץ הברזילאי במצרים"

דיווח: המצרים דחו את ביקורו של שר החוץ הברזילאי במדינתם, בעקבות העברת השגרירות לי-ם, שעליה הכריז נשיא ברזיל בולסונארו לראשונה ב"ישראל היום"

מערכת היום
, עודכן

כעס בעולם הערבי בשל התמיכה בישראל: אחרי שנשיא ברזיל הנכנס, ז'איר בולסנארוהכריז לראשונה בריאיון ל"ישראל היום" על כוונתו להעביר את השגרירות לירושלים, מצרים הודיעה היום (שני) כי היא דוחה למועד לא ידוע את ביקורו של שר החוץ הברזילאי, אלויסיו נונש, במדינה.

נונש היה אמור לשהות במצרים בין ה-8 ל-11 בנובמבר. 20 אנשי עסקים מברזיל כבר המריאו לקהיר, וכעת יחזרו מבלי שיקיימו את הפגישות המתוכננות, שנועדו להדק את שיתופיי הפעולה הכלכליים בין המדינות.

באופן רשמי, השלטון המצרי טען כי הדחייה נבעה מהתחייבויות קודמות של המנהיגים המקומיים. אלויסיו היה אמור להיפגש עם מקבילו המצרי, השר סאמח שקורי, וכן עם הנשיא א-סיסי.

מאחורי הקלעים, ידוע כי הסיבה לדחייה הינה הכרזתו של בולסנארו. בברזיל דווח, כי מבחינת המצרים, מדובר בנטישה של העמדה המאוזנת שבה החזיקה ברזיל בעשרות השנים האחרונות.

ז'איר בולסונארו // צילום: אי.אף.פי

א-סיסי // צילום: Getty Images

צילום: אי.אף.פי

המדינות הערביות, שהן היבואניות החמישיות בגודלן מהמדינה, הבהירו את סלידתן מהכרזתו של הנשיא. בריאיון ל"ישראל היום", אמר הנשיא הנבחר בולסונארו: "ישראל היא מדינה ריבונית. אם אתם מחליטים על עיר הבירה שלכם, אנחנו נלך לפי זה. כשנשאלתי במהלך הקמפיין אם אעשה את זה כשאתמנה לנשיא, עניתי שכן, ומי שמחליט על בירת מדינת ישראל זה אתם, לא עמים אחרים. לגבי השגרירות הפלשתינית - היא נבנתה קרוב מדי לארמון הנשיא...שום שגרירות לא יכולה להיות כל כך קרובה לארמון הנשיאות, לכן אנחנו מתכוונים להזיז אותה ממקומה ואין דרך אחרת, לפי דעתי. חוץ מזה, פלשתין קודם צריכה להיות מדינה כדי שתהיה לזה זכות לשגרירות".

יממה לאחר מכן, חיזק בולסונארו את דבריו בעניין העברת השגרירות,כשצייץ בחשבון הטוויטר שלובאופן שאינו משתמע לשתי פנים: "אני מתכוון להעביר את השגרירות לירושלים". בתגובה להודעה, אמר ראש הממשלה בנימין נתניהו, "מברך את ידידי נשיא ברזיל הנכנס, ז'איר בולסונארו, על כוונתו להעביר את שגרירות ברזיל לירושלים. זהו צעד היסטורי, נכון ומרגש!".

משרדהחוץ הקטאריקרא אתמול בקריאה לבולסונארו, לסגת מהחלטתולהעביר את השגרירות. לפי משרד החוץ הקטארי, "החלטה זו מנוגדת לקונצנזוס הבינלאומי לפיו יש לסרב להכיר בירושלים כבירתה של 'ישראל' (המרכאות במקור) ואנו קוראים לברזיל לחזור בה".

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...