"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"בכל 40 שנותיי במד"א לא חוויתי טרגדיות כאלה"

ישראלי טיפלה בשתי התאונות הקטלניות בכביש 90 בשבועיים האחרונים • "הכל היה חרוך – וזו הטרגדיה" • טור מיוחד

,עודכן
התאונה הקטלנית בכביש 90 // צילום: זק"א

אני גרה בערד ועובדת במד"א כבר 40 שנה, בתחילה כמתנדבת ובהמשך כחובשת בכירה. אתמול הייתי הראשונה לטפל בתאונה הקשה בכביש 90, שבה נהרגו 8 בני משפחה אחת, ושבועיים קודם לכן טיפלתי באותו אזור בתאונה שבה נהרגו בני משפחת אביטן מקצרין - כפיר, שירה והתינוקת גאיה. ב־40 שנותיי במד"א לא חוויתי כאלו טרגדיות - שתי תאונות כל כך קשות בזמן כל כך קצר אחת אחרי השנייה.

התאונה לפני שבועיים הייתה תאונה שבה היו פגיעות. ראיתי אדם ותינוקת וניסיתי להציל אותם. בתאונה הזו לא היה מה לעשות. הכל היה חרוך, וזו הטרגדיה. התסכול שאתה לא יכול לעשות כלום הוא נורא. ברגע שכיבו את הלהבות ניגשנו לרכב השני והבנו את עוצמת התאונה.

אין הרבה תאונות באזור הזה, אבל התאונות שיש הן קשות. אתמול, כשהגעתי לזירת התאונה, ראיתי שני רכבים - ג'יפ שהיה מעוך כולו בחזית ורכב שעלה באש עם להבות גבוהות. לא ידענו מה יש בפנים. והיה. התפנינו לטפל בנפגעים בג'יפ, כי לא יכולנו להתקרב לרכב שעולה באש. האבא שנהג בג'יפ היה בהיסטריה. הוא הבין שמשהו נורא קרה ובכה, הרביץ לעצמו ומלמל "הרגתי אותם".

אני עובדת כחובשת ונהגת וממשיכה במה שאני עושה על הצד הטוב ביותר. מרגע שאני נכנסת למשמרת אני חושבת על איך אני עושה טוב, כדי שארגיש טוב אחר כך. גם כשאני מלמדת בקורס חובשים אני מלמדת להציל חיים, והתסכול הגדול, כמו בתאונה היום, הוא שאין אפשרות לטפל.

הביאה לדפוס: מיטל יסעור בית־אור

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר