לפחות שישה ילדים בקהילה החרדית בשכונת ויליאמסבורג שברוקלין, אובחנו עם מחלת החצבת, לאחר שאחד מהם ככל הנראה חזר מישראל עם המחלה וחשף אליה אחרים. בהודעה רשמית של משרד הבריאות בניו יורק נמסר כי הילד היה בישראל "שם מתרחשת התפרצות של המחלה" ולאחר מכן חזר לקהילה האמריקנית.
הילדים הינם במנעד גילאים בין 11 חודשים לגיל ארבע. חמישה מתוכם לא חוסנו לפני שנחשפו. ארבעה מהם לא חוסנו בגלל שהחיסון התעכב, ואחד היה צעיר מכדי לקבל את החיסון. הילד השישי קיבל מנה אחת של החיסון לפני החשיפה, אולם עדיין לא היה מחוסן. שניים מהילדים אושפזו בעקבות סיבוכים מהמחלה. אחד מהם אושפז עם דלקת ריאות והשני עם זיהום באוזנו.
ברשת nbc צויין כי יותר מעשרה בני אדם מחוץ לניו יורק אובחנו עם מחלת החצבת, לפחות חמישה מהם היו בישראל ונדבקו שם. שישה אחרים נחשפו לאדם שלקה בחצבת וכך נדבקו. פקיד במחלקת הבריאות של ניו יורק אמר כי הם זיהו 11 בני אדם שלקו בחצבת, ושלושה נוספים נבדקים בחשד למחלה.
בעקבות ההידבקות, נפגשו אנשי מחלקת הבריאות של ניו יורק עם רבנים בקהילה החרדית בוויליאמסבורג וכן עם אישי ציבור, על מנת להגביר את המודעות למחלה. "ניתן למנוע את המחלה, אולם יותר מדי משפחות בוחרים לא לחסן או לעכב את החיסון, ושמים את הילדים שלהם, ואחרים בסיכון", אמר מ"מ ראש מחלקת הבריאות בעיר, ד"ר אוקסיריס ברבוט ב-nbc.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו