ישראל מחדשת את אספקת הדלק לעזה

שר הביטחון ליברמן קיבל את ההחלטה בהתאם להמלצת גורמי הביטחון • מוקדם יותר אמר נתניהו: "חמאס מבין שאסור לו לנסות אותנו - אנו מתכוננים לכל תרחיש"

משאיות נכנסות מישראל לרצועת עזה ,
משאיות נכנסות מישראל לרצועת עזה

ישראל תחדש הבוקר (רביעי) את אספקת הדלק שנתרם על ידי קטאר לרצועת עזה. את ההחלטה קיבל עוד ביום ראשון שר הביטחון אביגדור ליברמן, בהתאם להמלצת מערכת הביטחון. 

בצה"ל ובשב"כ סבורים כי מניעת דלק מתושבי הרצועה עלולה לדחוק את חמאס לפינה ולחולל עימות רחב היקף, ולכן תמכו בהחלטה. מוקדם יותר התבטא ראש הממשלה, בנימין נתניהו, בנוגע למצב בדרום, ואמר: על המצב המתוח בדרום אמר נתניהו: "יש פה את האיום הגדול ביותר על מדינת ישראל, אבל בחמאס מבינים שאסור להם לנסות אותנו ואנחנו מתכוננים לכל תרחיש. אנחנו ננהל את זה בצורה מאוד מוצלחת ומחושבת. יש לנו עניין עם חונטה תיאולוגית שהשתלטה על שני מיליון איש.

"הם היו 3,000 חמושים לפני ההתנתקות האומללה, והיום הם 35 אלף חמושים שמחויבים להשמדתנו, ולכן הם לא ברי שיח במובן המדיני. אבל הם מבינים יפה מאוד את המסרים האחרים שלנו. אנחנו לא ניתן להם להמשיך. אנחנו גם לא ניתן להם לחלום על ביצוע זממם. הדבר הראשון שאני מחויב לו זה הביטחון. לא רקטות, לא מרגמות ולא בלונים". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר