סמ"ש דוד דיקון ואימו // צילום: דוברות המשטרה

צפו: הלוחם פוגש את אמו לאחר שלוש שנים

המפגש המרגש בין לוחם מג"ב דוד דיקון, שעלה מאוקראינה, לאמו מרים, התקיים במסגרת טקס שערכו הסוכנות היהודית ופדרציית מטרו-ווסט

סמ"ש דוד דיקון, שעלה מאוקראינה, פגש את אמו מרים בפעם האחרונה לאחר שלוש שנים. אולם התקופה הארוכה הגיעה היום (ראשון) לסיומה כשהלוחם במג"ב פגש באם. דיקון, המשרת בגזרת עוטף ירושלים, פגש באמו במסגרת האירוע של פדרציית מטרו-ווסט והסוכנות היהודית לישראל.

צילום: דוברות המשטרה

באירוע בגן האירועים בעין חמד השתתפו יו"ר הסוכנות היהודית יצחק (בוז'י) הרצוג, וסגן מפקד מג"ב עוטף ירושלים, סנ"צ ירון פולומבו. סמ"ש דיקון בן ה-21 עלה לארץ מאוקראינה בשנת 2012, למד בפנימית 'קריית נוער'" בירושלים אביו נפטר כשהיה קטן ולדוד אחות נוספת שעלתה לארץ לפני כשנתיים וכעת היא לומדת בחיפה.

יו"ר הסוכנות היהודית, יצחק הרצוג, אמר: "היום אנו מציינים 23 לרצח רבין, זוהי הזדמנות לדבר על צמצום השסעים והפערים בינינו, ולפעול למען אחדות וחיזוק דיאלוג חיובי. המשותף עולה על המפריד. בסוכנות היהודית אנחנו ממוקדים בתכניות המשרתות מטרה זו ופועלות לאחדות בעם היהודי, כמו תכניות ייעודיות לחיזוק זהות יהודית, שותפויות, שליחות, פרויקטים חברתיים, תגלית ומסע, כולם תורמים לכך שיהודי התפוצות מעורבים עמוקות בנעשה בישראל. 

אני מאמין שהתפוצות יכולות וצריכות להיות מעורבות אף יותר בישראל. אני מזמין אתכם להיות שותפים של הסוכנות היהודית, היצרן המשמעותי ביותר של הגשר בין ישראל ליהדות התפוצות."

חברי המשלחת הגדולה המתארחת בישראל לרגל 70 שנות עצמאות בהובלתה של יו"ר המשלחת, הגב' ג'יין וילף אשר היא ובעלה, מרק, מהתורמים והפעילים המרכזיים של הפדרציה היהודית של מטרווסט ושל הפדרציות היהודית – צפון אמריקה, נפגשו עם בכירים בפוליטיקה, בכלכלה ובחברה בכדי ללמוד מקרוב על הפעילות הרבה של הפדרציה בישראל במסגרת השותפות עם הסוכנות היהודית וארגונים נוספים. 

למפגש המרגש תרמו גם מחלקת קשרי צה"ל ומג"ב בעיריית ירושלים ואבי מזרחי, מנהל "בית גיורא" לחיילים בודדים בו מתגורר סמ"ש דיקון בירושלים.

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...