וול סטריט צנחהאמש וסחפה אחריה הבוקר את בורסות אסיה: המניות בארצות הברית נפלו אמש (רביעי), עם מדד הדאו ג'ונס בירידה של 831.83 נקודות, או 3.15%. מדד S&P 500 ירד ב-3.3% ומדד נאסד"ק ירד ב-4.08%. כעת הנאסד"ק עומד על 7,422 נקודות, זאת לאחר שחצה לראשונה את רף ה-8,000 נקודות בחודש אוגוסט.
הבוקר (חמישי) המדדים בבורסת שנגחאי יורדים ביותר מ-4%. בהונג קונג ובטוקיו יורדים המדדים בכ-3.9%.
החברות הטכנולוגיות הגדולות היוו גורם מרכזי למגמת הנפילה בארה"ב, לאור חשש המשקיעים מהעלאת הריבית על ידי הבנק הפדרלי האמריקני ולאור הרגולציות החדשות והגלובליות על החברות הטכנולוגיות.
מדד הנאסד"ק הטכנולוגי ומדד ראסל 2000 רשמו את ההתחלה הגרועה ביותר של הרבעון הרביעי מאז שנת 2008. מדדי הדאו ו-S&P 500 רשמו את תחילת הרבעון הרביעי הגרוע ביותר מאז 2014, כך לפי הנתונים של שוק הדאו ג'ונס.
חברת אמזון ירדה ביותר מ-10% מאז השיא שלה ב-4 בספטמבר. חברות אפל, מיקרוסופט ופייסבוק כולן רשמו ירידות היום.
היקף ומהירות הירידות של היום גרמו גם לאמון של משקיעים מנוסים להתערער: האינדקס של CBOE VIX, קבוצה שבודקת חרדות משקיעים במעין "אבחנת הפחד", קפץ ביותר מ-25%, לרמה הגבוהה ביותר מאז חודש אפריל.
הסיבות לבהלה למכירה ההמונית רבות. הקרן המוניטרית הבינלאומית פרסמה בתחילת השבוע צפי להאטה בצמיחה העולמית, מ-3.9% ל-3.7%, בין היתר בגלל מתיחות הסחר הגוברת בין ארה"ב לסין. המחלוקת בין הממשלה האיטלקית החדשה לבין האיחוד האירופי על התקציב הלאומי, מאיימת להתפשט למדינות מבוססות יורו נוספות. בנוסף, שיעור הריבית בארה"ב נוסק, דבר שמשפיע על רווחי החברות ועל היכולת של צרכנים להוציא כסף. ההיתכנות שהבנק הפדרלי האמריקני ימשיך לעלות את שיעור הריבית השפיע על חוש המשקיעים.
העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!
