השופט הבריטי, דניאל קרטיס, התמודד לאחרונה עם פניה חריגה: הורים, שבנם עמד למשפט, פנו אליו וביקשו להחמיר בעונשו. "אנחנו מאמינים שהוא צריך להישפט למאסר", כתבו ההורים לשופט, "הוא צריך להבין שלמעשיו יש תוצאות".
הבן, בן 14 שהתמכר בשנים האחרונות לסמים, התדרדר לעולם הפשע ונעצר למעלה מתריסר פעמים בשנה וחצי האחרונות. בין היתר, בגין פריצה וגניבה והכול על מנת לספק את התמכרותו. "בשנה האחרונה הוא החל לעסוק בעבריינות חמורה כמו פריצות ומעשי שוד", סיפר אביו ל"מירור" הבריטי, "הוא אפילו גנב דברים מביתנו ומכר אותם כדי לקנות סמים".
"הקש ששבר את גב הגמל היה המעצר האחרון", המשיך האב, "לאחר שבני טיפס לגג והשליך אריחים על מכונית חונה במשך 8 שעות". במהלך המשפט פנו ההורים לשופט וביקשו לגזור על הנער מאסר, לטובתו ולטובת הסביבה. "אנא, אל תעטוף את בננו בצמר גפן", הם כתבו, "הוא יכול לחזור למוטב, אך הוא צריך להבין שלמעשיו יש תוצאות".
השופט קרטיס הסכים עם גישת ההורים וגזר על הבן שישה חודשי כליאה במתקן לטיפול בנוער עבריין, ולאחר מכן שישה חודשי טיפול. "אתה לא יכול להמשיך כך", הוא פנה אל הנער, "אני חושש לעתידך".
לאחר מתן גזר הדין אמר האב ל"מירור": "ברור שאנחנו אוהבים את בננו, אבל הוא לא הותיר לנו ברירה. הוא צריך להיות במסגרת שתעמיד אותו במקום. אנחנו מרוצים מגזר הדין, ומקווים שהמסגרת תאפשר לו להשתנות".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
