"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
שר הביטחון ליברמן לראשי חמאס: "'אחרי החגים הגיע' - קחו זאת בחשבון"
לקראת המהומות הצפויות על הגדר וההודעה על תגבור הכחות של צה"ל בדרום, שלח אביגדור ליברמן מסר מאיים להנהגת הארגון ברצועת עזה • ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי "אם חמאס חושב שהוא יכול לתקוף את ישראל כתוצאה ממצוקתו, הוא יעשה טעות גדולה מאוד"
שר הביטחון ליברמן והרמטכ"ל איזנקוט בהערכת מצב בפיקוד דרום (ארכיון) // צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון //

שר הביטחון ליברמן לראשי חמאס: "'אחרי החגים הגיע' - קחו זאת בחשבון"

לקראת המהומות הצפויות על הגדר וההודעה על תגבור הכחות של צה"ל בדרום, שלח אביגדור ליברמן מסר מאיים להנהגת הארגון ברצועת עזה • ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי "אם חמאס חושב שהוא יכול לתקוף את ישראל כתוצאה ממצוקתו, הוא יעשה טעות גדולה מאוד"

, עודכן

על רקע ההודעה עלתגבור הכוחות של צה"ל בדרום, שר הביטחון אביגדור ליברמן משגר היום (שישי)מסר מאיים לרצועת עזה. בציוץ בחשבון הטוויטר שלו כתב ליברמן: "עברנו את חודש חגי תשרי בדיוק כפי שתכננו, ללא התלקחות ותוך גביית מחיר כבד מהמתפרעים בגבול עזה. 'אחרי החגים' הגיע. ואני אומר לראשי החמאס: 'קחו את זה בחשבון'. תודה לחיילי צה"ל. שבת שלום".

כזכור, רגע לפני הפגנות יום השישי בגבול עזה, החליט אתמול הרמטכ"ל רא"ל גדי איזנקוט, על תגבור כוחות רחב בימים הקרובים מול הרצועה. ראש הממשלה בנימין נתניהו הזהיר כי "אם חמאס חושב שהוא יכול לתקוף את ישראל כתוצאה ממצוקתו, הוא יעשה טעות גדולה מאוד".

ההחלטה על תגבור הכוחות סביב הרצועה בשלב זה היא בעיקר הרתעתית, והתקבלה לאחר שבשבועות האחרונים חלה הסלמה במתיחות מול הרצועה. חמאס הגביר את קצב ההפגנות לאורך הגבול, והן מתנהלות כעת כמעט בכל לילה. בה בעת, הן גם הפכו אלימות יותר. סוף השבוע שעבר, למשל, הסתיים בשבעה הרוגים פלשתינים על הגדר, ועם כ-‭20‬ אלף מפגינים שהשליכו מטענים ורימונים וניסו לחצות את הגדר לכיוון ישראל. לפיכך ההודעה על תגבור כוחות ברצועה לקראת סוף השבוע נועדה בעיקר להרתיע את חמאס מפני חזרה על דפוס האלימות הקשה.

סוללת כיפת ברזל בדרום // צילום: יהודה פרץ

בצה"ל חוששים כי המשך התקריות לאורך הגבול והמצב ההומניטרי הקשה יובילו להידרדרות צבאית ניכרת. החשש גובר לנוכח הוויכוחים הפנים-פלשתיניים, ולאור העובדה שיו"ר הרשות הפלשתינית, אבו מאזן, מסרב להעביר כסף לרצועה ואף בולם ניסיונות חיצוניים לסייע לתושבי עזה.

אבו מאזן חונק את עזה

ראש הממשלה נתניהו התייחס אתמול למצב ברצועה בפגישתו עם קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל ואמר שעל מדינות העולם להתייצב ולומר לפלשתינים "תפסיקו את מה שאתם עושים, בייחוד על החנק של עזה, מה שעלול להוביל לתוצאות מאוד קשות". לפי נתניהו, "בשנה האחרונה אבו מאזן הקשה מאוד את המצב בעזה על ידי כך שהוא חנק את העברת הכספים מהרשות הפלשתינית לעזה.

מחבלים של חמאס בעזה // צילום: רויטרס

כתוצאה מהחנק הזה נוצרו שם לחצים, וכתוצאה מהלחצים חמאס מעת לעת תוקף את ישראל, בעצימות יחסית נמוכה, אבל החנק הולך וגדל. אבו מאזן מתערב בכל דרך בניסיונות של האו"ם להקל את המצוקה בעזה... מנגד, אם חמאס חושב שכתוצאה מהמצוקה הזו הוא יכול לתקוף את ישראל - הוא יעשה טעות גדולה מאוד. התגובה שלנו תהיה קשה, קשה מאוד. אני מקווה שאפשר להפסיק את החנק הזה, אבל אני גם מבהיר שישראל תפעל בכל העוצמה הדרושה כדי להגן על עצמה ועל אזרחיה".

בעוד הממשלה וצה"ל משגרים מסרים מרתיעים, התושבים בדרום מאבדים את מעט הסבלנות שעדיין נותרה להם. התושבים המתגוררים ביישובים סמוכי הגדר סובלים מריח של גז מדמיע ועשן ומקולות הפיצוצים הרמים שנשמעים מהגבול. אתמול פרצו שלוש שריפות מבלוני תבערה, ושריפה גדולה בין מושב ברכיה לכפר סילבר שלא ברור אם אכן נגרמה מבלון תבערה. תשעה צוותי כיבוי בסיוע שני מטוסי כיבוי פעלו בשתי הגזרות כדי למנוע את התפשטות האש, ותושבי השכונה המערבית במושב ברכיה התבקשו להסתגר בבתיהם.

התושבים בעוטף נחנקים

גדי ירקוני, ראש מועצה אזורית אשכול, אמר כי על המדינה לדאוג להפסיק את הפרות הסדר על הגדר,שפוגעות בשגרת התושבים. "אנחנו כתושבים נהיה פה מתי שצריך, ואם תהיה פה הסלמה גדולה נדע לעבור אותה", אמר ירקוני, "אבל אנחנו לא מתכוונים שבכל פעם יירו עלינו או בכל פעם ישלחו בלונים ועפיפוני תבערה. מספיק! אנחנו צריכים להציב בפניהם דרישה חד-משמעית שיפסקו את הפעולות על הגדר, ואם זה לא ייפסק בכוח השכל, צה"ל יפסיק אותן בכוח הזרוע. אסור לתת לחמאס לקבל את ההחלטות".

דניאל מטרי, תושב קיבוץ כרם שלום, אמר ל"ישראל היום" שהפרות הסדר הפכו את חיי התושבים לבלתי נסבלים. "בכל יום שישי שולחים לנו הודעה שמתחיל עשן ושיש לסגור חלונות. ביום שישי האחרון זה היה ממש חריג. לפני כן ידענו שמדובר בכמה שעות ביום שישי בצהריים. ברגע שזה נהיה כל יום גם בלילה וגם בבוקר זה הפך לבלתי נסבל, משהו צריך להיעשות".

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...