"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"עד סוף השנה ישראל תעביר לסעודיה מערכת 'כיפת ברזל'"

התקרבות נוספת בין ריאד לירושלים: על פי הדיווח באתר alkhaleejonline ישראל סירבה תחילה לבצע את העסקה מחשש לביטחונה • במסגרת פגישות סודיות בוושינגטון שכנעו האמריקנים את ישראל לבצע את העסקה דרך תיווך אמריקני • המערכת תוצב בגבול בין סעודיה לתימן

,עודכן
מערכת כיפת ברזל

ערב הסעודית רכשה מערכת כיפת ברזל מישראל, כך מדווח האתר הערבי alkhaleejonline. מקורות דיפלומטיים במפרץ אמרו לאתר כי מדובר בצעד נוסף במסגרתהתחממות היחסים בין ירושלים לריאד.

עד כה נמנעה סעודיה מביצוע עסקאות רכש מול ישראל בשל חשש מביקורת בעולם הערבי. העסקה המדוברת בוצע ככל הנראה במהלך עקיף דרך ארה"ב כדי להימנע מביקורת על הצעד.

המקורות אישרו ל-alkhaleejonline כי העסקה הזו היא תוצאה של הבנה פוליטית בין סעודיה לישראל, שבו האמון ההדדי בין הצדיים התפתח למסלול הצבאי, עד לכדי הסכם בין שני הצדדים לרכישת מערכת של נשק כבד ומתוחכם.

סעודיה ביקשה לאחרונה לרכוש את מערכת ההגנה האווירית, ושכנעה את הצד הישראלי למכור אותה באמצעות תיווך של ארצות הברית במהלך פגישות משולשות סודיות בוושינגטון.

הושגה עמו הבנה פוליטית. יורש העצר, מוחמד בן סלמאן // צילום: רויטרס

"בתחילת השיחות, ישראל סירבה בתוקף למכור את כיפת ברזל לכל מדינה ערבית בתואנה שזה מהווה איום ממשי לביטחונה ולאינטרסים שלה באזור", אמרו אותם מקורות דיפלומטיים. אלא שבשל התערבות גורמים בוושינגטון הסכימה לבסוף ישראל להעביר את המערכת לידי הסעודים.

"סעודיה תשלם על עסקת כיפת ברזל עשרות מיליוני דולרים, ויש התחייבות שהעסקים יתבצעו באמצעות תיווך אמריקני, תוך התחייבות כי מערכת זו לא תהווה סכנה לביטחון ישראל ובעלות בריתה באזור בטווח הקרוב או בטווח הארוך".

על פי הדיווח, העסקה צפויה לעבור לשלב הביצוע במהלך חודש דצמבר השנה. המערכת הראשונה של כיפת ברזל תוצב על הגבול של סעודיה עם תימן, בגלל הרקטות שיורים החות'ים – המקורבים לאיראנים.

המערכת תוצב כנגד הרקטות מתימן. אזור הקרבות באל-חודיידה // צילום: רויטרס

"אם כיפת ברזל תצליח ליירט רקטות המהוות איום על הממלכה, יהיו שיחות עם ישראל לרכישת מערכות צבאיות נוספות והדבר אף יפתח את הדלת לסיכומים צבאיים בין שני הצדדים", אמרו הגורמים.

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר