"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הפתעה בתל אביב: מעפילים בחופים
בחוף גורדון נערך אירוע חגיגי ומרגש ששחזר את העלייה הבלתי לגאלית לארץ • מעפילה ותיקה: "מרגש וחשוב שזוכרים את התקופה ההיא"
אוניות המעפילים בחופי תל אביב // צילום: גדעון מרקוביץ'

הפתעה בתל אביב: מעפילים בחופים

בחוף גורדון נערך אירוע חגיגי ומרגש ששחזר את העלייה הבלתי לגאלית לארץ • מעפילה ותיקה: "מרגש וחשוב שזוכרים את התקופה ההיא"

דן לביא
, עודכן

חוף גורדון בתל אביב הפך בצהריים למתחם ססגוני ומעוצב ששילב נוסטלגיה והפנינג לכל המשפחה,באירוע ששחזר את אחד הסיפורים הדרמטייםבתולדות המדינה – ההעפלה הבלתי לגאלית לישראל.

צילום: דן לביא

כמו אז: שתי אוניות התקרבו לחוף, ועשרות ה"מעפילים" שעליהןירדו לסירות וחתרו אל החוף, שם התקבלו על ידי ישראלים. שחקנים וצופי ים שהמתינו לסירות על החוף הזמינו את הקהל לעזור ל"מעפילים" להגיע לחוף וקיבלו אותם בשירים ובריקודים, בליווי רקדנים ושחקנים מקצועיים. כדי להתחבר לאווירה, הוצבו באירוע עמדות צילום מעוצבות בסגנון שנות ה-40. לאחר מכן פרצו מאות רקדנים, בפינות שונות של החוף, בריקוד פלאש מוב המוני על רקע שיר קצבי ברוח התקופה.

הקהל קיבל את ה"מעפילים" בשירים וריקודים // צילום: גדעון מרקוביץ'

בנוסף, באירוע הוצבה עמדת מידע ממוחשבת מתוך ארכיון מחנה המעפילים עתלית, כך שהמשתתפים יכלו להגיע ולקבל פרטים על בני המשפחות שלהם שהגיעו לארץ באמצעות ספינות מעפילים, ואולי אפילו לזהות את קרוביהם בתמונות ארכיון של אותה עלייה.

יעקב חגואל, סגן ומ"מ יו"ר ההסתדרות הציונית העולמית: "כולנו גדלנו על סיפורי הגבורה של ההעפלה לארץ, וכעת באירוע השחזור ניתן גם לחוות אותם באופן ממשי. סיפור ההעפלה הוא נדבך חשוב בתולדות הקמת המדינה, ותרומת המעפילים לכך היא משמעותית. אותם מעפילים עברו טלטלות בדרכים והכל כדי להגיע לבסוף אל הארץ המובטחת. סיפור ההעפלה הוא סמל לציונות, למורשת ולערכים של אהבת הארץ שלנו, הגשמת החזון הציוני".

"המעפילים" יורדים אל החוף // צילום: גדעון מרקוביץ'

רחל בן חיים, ניצולת שואה שעלתה לארץ בשנת 1947 באוניית המעפילים אנצ'ו סירני הביעה את שביעות רצונה מהאירוע המיוחד. "זה מרגש מאוד וגם חשוב שזוכרים את התקופה ההיא, ואת מה שנהיה לחלק מהקמת המדינה ויישוב הארץ. חשוב שהצברים ידעו שלא קיבלנו את הדברים בחינם, שעבדנו קשה מאוד כדי שיהיה לנו את מה שהם נהנים ממנו כיום".

ראובן פינסקי, ראש אגף בכיר במשרד ירושלים והמורשת ומיוזמי האירוע: "מטרת האירוע הייתה לנסות ולהביא את המורשת אל האנשים. באת לבלות בחוף הים בכיף ופתאום אתה מבין שמהים הזה עלו המעפילים לארץ ישראל. עזבו את כל החיים שהיו להם הותירו הכל מאחור והעפילו לארץ אותה אהבו כל כך ואליה כספו כל הדורות. במקום רק להביא אנשים אל האתרים הבאנו את הערכים אליהם למרחב הציבורי. מחמם את הלב לראות את אלפי האנשים באים לחגוג ציונות על חוף הים".

האירוע התקיים ביוזמת התוכנית "ציוני דרך" שבמשרד ירושלים ומורשת, ההסתדרות הציונית העולמית, המועצה הציונית ועיריית תל אביב.

את הסטורי שלנו כבר בדקתם היום? הצטרפו כאן לאינסטגרם של ישראל היום

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...