תיעוד: גולני מדמה לחימה בחיזבאללה

לוחמי החטיבה החומה סיימו בהצלחה תרגיל ברמת הגולן המדמה לחימה מול ארגון הטרור, בשיתוף פעולה עם כוחות שיריון ותותחנים

צילום: צילום: דובר צה"ל // תמונות מתוך התרגיל

חטיבת גולני קיימה השבוע תרגיל חטיבתי המדמה לחימה מול חיזבאללה. במסגרת התרגיל תורגל צוות קרב חטיבתי ״גדעון", שכלל גדודי חי"ר, שריון והנדסה. בין היתר, ביצעו המשתתפים תרגיל אש חיה של לוחמי חטיבת גולני על ״נמרים״ (נגמ''ש מרכבה), בשיתוף פעולה טנקים ותותחנים. על פי הודעת דובר צה"ל, מדובר בתרגיל חטיבתי נוסף בסדרת התרגילים של עוצבת ''געש'' לשיפור מוכנותה לחירום ומלחמה. זהו התרגיל השני שבו מתרגל הצבא את צק"ח גדעון, לאחר שלפני כשבועיים תרגלה חטיבה 7 של השריון תרגיל במתווה דומה.

במסגרת התרגיל השבוע תרגלו הלוחמים לחימה בשטחים סבוכים, בשטחים בנויים, ביום ובלילה, במתאר צפוני אל מול אויב המדמה את ארגון חיזבאללה. כמו כן, תורגלו מגוון שיטות לחימה ותוכניות מבצעיות ובכלל זה שיתוף פעולה בין כוחות אוויר ויבשה, תהליכי זרימת מודיעין לכוחות המתמרנים וכן יכולות חדשות שנמצאות בתהליכי הטמעה. 

צילום: דובר צה"ל

ביום רביעי האחרון ביקר בתרגיל הרמטכ"ל, רא"ל גדי איזנקוט, יחד עם מפקד פיקוד הצפון, אלוף יואל סטריק, מפקד זרוע היבשה, אלוף קובי ברק ומפקד עוצבת ״געש״, תת-אלוף אבי גיל. על פי הודעת הצבא, בסיום הביקור הביע הרמטכ״ל את הערכתו הרבה לאנשי פיקוד הצפון ואמר כי כל תרגיל משקף חלק מהמוכנות המבצעית, הפיזית והמנטאלית, של צה״ל. החוזק של הלוחמים מורגש, זאת רוח הלחימה של לוחמי גולני. בשבוע הבא תציין חטיבת גולני 70 שנה בעצרת חטיבתית. 

היום (חמישי) אנו מפרסמים במוסף "ישראל השבוע" כי במסגרת ההכנות של צה"ל לעימות עם חיזבאללה, מקים הצבא בימים אלה שישה "כפרי חיזבאללה" ברמת הגולן המדמים אחד לאחד כפרים אמיתיים של הארגון. בין השאר, יכללו הכפרים בניינים נמוכים וגבוהים יותר (עד שלוש קומות), שווקים, מסגדים, מתחמים תת-קרקעיים, משגרים רב-קניים ועוד. לאזור כפרי האימונים יובאו גם עצים, חלקם כבר בוגרים, כדי לדמות את הסבך הלבנוני. בימים אלה מוקם הכפר הראשון ברמת הגולן על כמה גבעות סמוכות זו לזו. ההערכה היא שבניית הכפר תושלם בתוך כשלושה חודשים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר