"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

כחלון: בממשלה הבאה נדרוש את תיק החקלאות

שר האוצר הבהיר כי מפלגת 'כולנו' "תיקח אחריות על החקלאות הישראלית ותחזיר אותה למקום שבו היא אמורה להיות" • במקביל, מזכ"ל תנועת המושבים ויו"ר התאחדות חקלאי ישראל הצטרף למפלגה

,עודכן
"החקלאות הישראלית היא הביטחון שלנו". כחלון // צילום: אורן בן חקון

שר האוצר ויו"ר "כולנו", משה כחלון, הודיע היום (שני) כי במהלך הרכבת הממשלה הבאה, מפלגתו תדרוש אתתיק החקלאות.

במפגש וסיור עם חקלאים שהתקיים היום ברמת הנגב אמר כחלון: "בקדנציה הבאה מפלגת 'כולנו' תיקח אחריות על החקלאות הישראלית, תדרוש את תיק החקלאות אליה ותחזיר אותה למקום הממלכתי והמקצועי שבו היא אמורה להיות.החקלאות הישראליתשייכת לכל המדינה. היא לא שייכת למגזר, לאזור מסוים או למעמד כזה או אחר".

לדברי כחלון, "החקלאות הישראלית היא הביטחון שלנו - למזון איכותי בכל מצב שניקלע אליו, לשמירת קרקעות, לגבולות המדינה, לאיכות הסביבה וליצוא הישראלי".

בתגובה מסר שר החקלאות אורי אריאל כי "לאחר שלוש שנים של עבודה מאומצת, בה שידרגנו את המשרד ופעלנו לחיזוק מעמדו בכל התחומים, אני שמח לשמוע שמשרד החקלאות הפך להיות אטרקטיבי ומבוקש".

"המבחן הוא לא בצהרות אלא במעשים. ונכון להיום אחרי 3 וחצי שנים שהשר בתפקיד, האוצר לא מסייע לחקלאות. אני שמח לשמוע שמשרד האוצר משנה את גישתו לסייע במידה רבה לחקלאים", הוסיף השר אריאל.

במקביל, במפגש הודיע מזכ"ל תנועת המושבים ויו"ר התאחדות חקלאי ישראל, מאיר צור, על הצטרפותו למפלגה. "אלו ניצנים ראשונים להצטרפות האדירה למפלגת 'כולנו'", אמר כחלון. "לבחירות הבאות נגיע עם האנשים הטובים ביותר מכל המגזרים ומכל מקום בחברה הישראלית. אנשים ערכיים וישרים שרוצים שמדינת ישראל תהיה מקום טוב יותר".

צור, דמות מפתח במגזר החקלאי המייצג 354 מושבים, בירך את כחלון על ההחלטה לדרוש את תיק החקלאות, והוסיף כי "בזכות פועלו של כחלון ניתן יהיה להביא את החקלאות והחקלאים למקום טוב יותר, לחזק את הייצור המקומי לצד שמירה על האינטרסים של הצרכן, לשמור על המרחב הכפרי ולפתח אותו".

לאחרונה פורסם ב"ישראל היום"מכתב של צורשבו הוא תוקף את משרד האוצר, בכל הנוגע להתנהלותה בנוגע למשק החלב, ומשבח את הנהלת משרד החקלאות. בדבריו תקף את אגף התקציבים ואמר כי התנהלות האגף "מחסלת ברגל גסה כחמישים אחוז מהרפתנים במושבים".

במכתב נוסף של צור לשר האוצר הוא כותב לו כי ישנה שורה של נושאים שתקועים במשרד האוצר, צור מציין את הסכם החלב עם הרפתנים שעדיין תקוע, את הסכם הביצים עם הלולאים שעדיין תקוע ועוד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר