"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
מקורבי הדיין שחיבר את ההחלטה נגד המסתננים טוענים: התנכלו לו
גורמים בסביבתו של השופט מנחם פשיטיצקי: "ראשת בתי הדין טענה שהוא ממלכתי מדי והתערבה בעבודתו" • במשרד המשפטים טענו שהרקע הוא מקצועי • שרת המשפטים: לא היתה התערבות
כלא סהרונים // צילום: דודו גרינשפן

מקורבי הדיין שחיבר את ההחלטה נגד המסתננים טוענים: התנכלו לו

גורמים בסביבתו של השופט מנחם פשיטיצקי: "ראשת בתי הדין טענה שהוא ממלכתי מדי והתערבה בעבודתו" • במשרד המשפטים טענו שהרקע הוא מקצועי • שרת המשפטים: לא היתה התערבות

עקיבא ביגמן
, עודכן

בשבוע שעבר פורסם פסק דינו של הדיין מנחם פשיטיצקי מבית הדין לעררים בירושלים, שבו המליץ להחזיר מסתננים מאריתריאה למולדתם. פסק הדין עורר סערה רבה, וסמוך לכך נודע כי המשך עבודתו של הדיין בבית הדין לעררים מוטל בספק, וכי פסק הדין התקדימי שפרסם היה אחד מפסקי דינו האחרונים.

במהלך סוף השבוע טענו גורמים במשרד המשפטים כי הרקע לכך היה בעיות מקצועיות בתפקודו של פשיטיצקי, וכי ההחלטה על העברתו מתפקידו התקבלה על רקע מקצועי וענייני. אלא שמשיחות עם גורמים בסביבתו של הדיין עולה תמונה שונה לגמרי. על פי הגורמים המקורבים אליו, בחודשים האחרונים מופעל לחץ על פשיטיצקי לעבור לתפקיד אחר, בשל חילוקי דעות עם ראשת בתי הדין לעררים עו"ד מיכל צוק־שפיר, שנכנסה לתפקידה ביוני אשתקד. הגורמים הקרובים לפשיטיצקי טוענים כי צוק־שפיר התערבה בעבודתו והעירה על תוכן פסקי הדין שלו, בטענה שהם לא ארוכים דיים וכי הוא "מערכתי" מדי ונוטה לקבל בפסקיו את עמדות מערכת הביטחון ורשויות ההגירה.

לדברי גורמים בסביבתו, "מדובר בדיין מנוסה העוסק בתחום העובדים הזרים כ־14 שנה. במשך כל השנים האלה, לא הוטל דופי בהתנהלותו המקצועית".

ביוני 2016 מונתה עו"ד מיכל צוק־שפיר לראשת בתי הדין ואז, לטענת הגורמים המקורבים לדיין, החלו הצרות. "היא הביעה עוינות קשה כלפיו הדיין בשל פסקי הדין שלו שנטו לרוב כנגד אוכלוסיית הזרים והמסתננים. בשיחה שנערכה בין הגב' צוק־שפיר לדיין בחודש מארס האחרון, הביעה את חוסר שביעות רצונה מתפקודו, בשל פסקי הדין שלו, שלדבריה הם 'ממלכתיים מדי' ונטו ברובם כנגד אוכלוסיית הזרים, ובשל כתיבתו הקצרה. אלא שבשל העובדה שבית הדין לעררים מוצף בתיקים, מצא פשיטיצקי לנכון לכתוב פסקי דין תמציתיים ומנומקים, ולא נהג להאריך היכן שניתן לקצר", נאמר. בסביבתו של פשיטיצקי גם משיבים לטענות מצד גורמים במערכת המשפט. לדבריהם, "לא הוגשו כנגד פסקי הדין של הדיין ערעורים באחוזים גבוהים יותר מאלו שהוגשו כנגד פסקי הדין של שאר הדיינים".

ממשרד המשפטים נמסר: "איננו רואים לנכון להתייחס לסוגיות פנימיות של ניהול ויחסי העבודה בבתי הדין". מלשכת שרת המשפטים נמסר: "לאחר בירור, הובהר לשרה כי לא היתה התערבות מצד אנשי משרד המשפטים בפסיקות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...