ז'ואל רובושון, אחד מהשפים המפורסמים ביותר בעולם, הלך לעולמו בגיל 73. השף הצרפתי שהיה הבעלים של מעל ל 20 מסעדות גורמה בשלוש יבשות שונות וזכה בשלושה כוכבי מישלן, נפטר בביתו בז'נבה, לאחר מאבק במחלת הסרטן.
הגאון הקולינרי שזכה לכינוי "השף של המדינה" על ידי מדריך המסעדות הנחשב "גו-מיו" כבר בשנת 1990, היה ידוע בין היתר בזכות מנת הפירה המפורסמת שלו והיה הבעלים של מסעדות בפריז, מונקו, הונג קונג, לאס וגאס, טוקיו ובנגקוק. לאורך שנות פעילותו, השף המפורסם, שהחזיק בשלב מסוים בקריירה ב 30 כוכבי מישלן בחישוב כולל, נחשב לפרפקציוניסט ששאף להפוך כל מנה ליצירת מופת.
השף שנולד בפואטייה, במערב צרפת, הפך לשף הראשי של מלון קונקורד לאפייט בפריז בגיל 29 בלבד. את הפריצה שלו לתודעה הציבורית הוא השיג בשנות ה 80 וה 90, כאשר אוכל הגורמה התפרסם וקיבל תאוצה ברחבי העולם, מה שהפך את הצרפתי לפנומן קולינרי בינלאומי ושם נרדף להקפדה ואיכות.
"ככל שהאוכל פשוט יותר, כך הוא יכול להיות יותר יוצא דופן", אמר רובושון בראיון ב 2014. אגב, את תפריט הטעימות שלו הוא תמחר ב 400 דולרים, מחיר צנוע עבור פשטות ייחודית.
השף הישראלי, מושיק רוט, עטור כוכבי המישלן בעצמו, העלה בעמוד האינסטגרם תמונה של רובושון, וכתב: "להתראות שף... השף האגדי ז'ואל רובושון איננו. השף הטוב בהיסטוריה".
