"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

לקראת רגיעה בדרום? "חמאס יפסיק את טרור עפיפוני התבערה וההפגנות תמורת הטבות כלכליות"

לפי דיווח ערבי, רק לאחר שיישמר השקט בעוטף עזה יחל משא ומתן לחילופי שבויים ויקודמו פרויקטים כלכליים ברצועה • השר יואב גלנט: "לא יהיה הסכם רגיעה בלי השבת הישראלים המוחזקים בעזה. חמאס מחשב מסלול מחדש"

,עודכן
מנהיג חמאס ברצועת עזה יחיא סינוואר, צילום: איי.פי

האם הפסקת האש בדרום מתקרבת?חמאסשואף להסדרה הדרגתית עם ישראל, לפיה בשלב ראשון יופסקו ההפגנות בגבול רצועת עזה וטרור עפיפוני התבערה בתמורה לפתיחה מחודשת וללא מגבלות של מעברי הגבול לכניסת סחורות והרחבת אזור הדייג. כך דיווח אמש העיתון הערבי "א-שרק אל-אווסט" היוצא בלונדון ונמצא בבעלות סעודית.

בשלב השני לאחר הרגיעה בגבול, לפי אותו דיווח, ידונו הצדדים בעסקת חילופי שבויים ופיתוח פרויקטים כלכליים ברצועה. לפי דיווח בעיתון הלבנוני "אל אחבר" בסוף השבוע שעבר, במסגרת ההסדר דורש חמאס כי מצדו המצרי של הגבול, יוקם שדה תעופה בינלאומי שישרת את הרצועה וכן יופעל נמל ימי באיסמאעליה שבחצי האי סיני. כמו כן מבקשים בארגון להקים תחנת כוח פחמית גדולה בחצי האי סיני, שתוכל בתוך מספר שנים לסיים את התלות של חמאס בחשמל ישראלי.

"א-שרק אל-אווסט" מוסיף כי גם בתנועת פת"ח עוקבים אחר המגעים להסדרה מעזה. לפי הדיווח, חבר הוועד הפועל של אש"ף, אחמד מג'דלאני, ביקר את חמאס וטען כי היא אינה רשאית לייצג את האינטרס הפלשתיני מול ישראל. מג'דאלני חזר על האישום כי השיחות בין ישראל לחמאס הן חלק מ"עסקת המאה" שמקדם ממשל הנשיא טראמפ, אשר במסגרתה, תופרד רצועת עזה מיתר חלקי המולדת הפלשתינית ותוקם בה - מדינה נפרדת.

הבוקר (שני) אמר חבר הקבינט, השר יואב גלנט, בראיון לגלי צה"ל כי" לא יהיה הסכם רגיעה בלי השבת הישראלים המוחזקים בעזה. חמאס הגיע למצב שהוא נאלץ לחשב מסלול מחדש. הם נדחקו לפינה ומחפשים דרך להגיע לרגיעה".

עוד ציין גלנט כי הוא "מטיל ספק בכך שרעיית רה"מ התבטאה כך כלפי משפחת גולדין, הרגישות של משפחת נתניהו גבוהה" .

הקבינט המדיני-ביטחונידן אתמול במגעים להפסקת האש ברצועת עזה, אותם מובילים בשבועות האחרונים מצרים ושליח האו"ם למזרח התיכון, ניקולאי מלדנוב. השרים קיבלו עדכון מהרמטכ"ל על תמונת המצב בנוגע לרצועת עזה. בתום הישיבה נמסר כי "צה"ל ערוך לכל תרחיש".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר