בתום ישיבה של ראשי העדה הדרוזית בישראל, שהתקיימה אמש (רביעי) בהשתתפות חברי כנסת, ראשי רשויות ומנהיגי המחאה, הודיעו ראשי העדה כי הם מודים לראש הממשלה על המאמצים שהשקיע לעיגון מעמדה החוקתי של העדה הדרוזית.
בין היתר הוחלט כי ההפגנה המתוכננת למוצ"ש תתקיים כעצרת למען השוויון. גורמים שהשתתפו בפגישה אמרו ל"ישראל היום" כי הנציגים ימשיכו לבחון את המתווה שהציע ראש הממשלה לפתרון המשבר.
מוקדם יותר היום, התייחס ראש הממשלה, בנימין נתניהו, למתווה שמסדיר את מעמד בני העדה הדרוזית ומיעוטים אחרים במדינת ישראל. "השגנו היום מתווה היסטורי שמביא מהפך במעמד החוקי של בני המיעוטים המשרתים בכוחות הביטחון, ובפרט בני העדה הדרוזית", אמר נתניהו.
"אני מודה למנהיג העדה הדרוזית השייח' מוואפק טריף על שבירך את הצוות על העבודה המהירה והרצינית". גם שר התקשורת מטעם הליכוד, איוב קרא, הצטרף לברכות: "זוהי התשובה שלי לכל המשמיצים ולכל היועצים שממליצים לי לפרוש מהממשלה: מעמד הדרוזים בישראל בתום הקדנציה שלי בממשלה, לא יהיה דומה למעמד העדה לפני.
"לכל היועצים שהצביעו נגד הליכוד בבחירות, אני מזכיר שלא היה ראש ממשלה שמינה דרוזי כשר מרכזי בממשלה, שהוא שותף משמעותי למדיניות הממשלה. בתקופת הממשלה הזאת הדרוזים בישראל זוכים להכרה ואהדה ומינוי בכירים הן בשירות הציבורי והן בצבאי – יותר משהיה אי פעם!".
עוד הוסיף קרא ואמר: "אני עסוק יומם ולילה בתכנית שהגה ראש הממשלה לקידום מעמד הדרוזים בישראל – תוכנית טובה והיסטורית שתיטיב עם מעמד העדה ותשרת אותה היטב!"
מנהיג העדה הדרוזית, השייח' מוואפק טריף, אמר: "אני חושב שמדובר בהצעה טובה, היסטורית וחשובה מאוד. לעגן את מעמדה של החברה הדרוזית בחוק יסוד של הכנסת, ועוד שני חוקים אחרים שתוקנו לכל הזכויות וכל מה שקשור מסביב לכל הבעיות של העדה הדרוזית.
"אני חושב שההצעה היא הצעה טובה", הוסיף טריף. "אנחנו חוזרים עכשיו לצפון, חוזרים לשבת עם ראשי הרשויות, עם הקצינים הבכירים המשוחררים, עם מנהיגי העדה, ואנחנו כמובן ביחד נחליט החלטה ונשיב לראש הממשלה. אני מקווה באמת שההחלטה תהיה חיובית ולטובת כולנו".
