הרוחות בירושלים מגיעים למתח שיא לקראת מצעד הגאווה שיתקיים בעיר מחר (חמישי), על רקע מכתבי הרבנים – בעד ונגד הקהילה הלהט"בית. מול אנשי הקהילה הגאה ותומכיהם, יעמדו גם אנשי ארגון להב"ה ונציגי הרבנים החרד"לים שיפגינו נגדיהם.
מצעד הגאווה מתחיל מגן הפעמון ויעבור ברחוב קרן היסוד והמלך ג'ורג. בתוואי המצעד הוצבו דגלי גאווה, אך העובדה שאלו נתלו גם מול בית הכנסת הגדול ובית הכנסת ישורון, שני בתי כנסת מפורסמים ומוכרים, עוררה זעם בקרב גורמים שונים.
במכתב ששלח הרב אריה שטרן, רב העיר ירושלים, הוא דרש מראש העיר ניר ברקת להסיר את הדגלים. "לצערי הרב, גם השנה מתוכנן לקיים את המצעד שאין רוח חכמים נוחה ממנו", כתב בשבוע שעבר. "אמנם, כבר התברר לנו שאי אפשר למנוע את קיום המצעד, אבל בקשה אחת יש לנו והיא שלא להניף את הדגלים ברחוב המלך ג'ורג', בקטע של בית הכנסת הגדול ובית הכנסת ישורון, אשר הם נחשבים כסמלים לקדושת ירושלים. כל אחד מסוגל להבין שאין להניף לידם את הדגלים המסמלים לצערנו את ההפך", כתב.
הבוקר (רביעי), יום לפני קיום המצעד, הוזז הדגל שנתלה מול בית הכנסת הגדול. לטענת גורמים בעירייה, הדגל הוסר לאחר פרסום בקבוצות שונות. מעיריית ירושלים נמסר בתגובה כי "בהתאם להחלטת בית המשפט ב-2005, עיריית ירושלים תלתה 105 דגלים ברחבי העיר, לאורך מסלול הצעדה. בהנחית היועץ המשפטי לעירייה דגל אחד מתוך ה-105 הוזז מספר מטרים מהכניסה לבית כנסת הגדול".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
