בוקינג.קום הגדיר את ירושלים כהתנחלות
בעקבות תלונה של עורך עיתון יהודי בבלגיה, אתר התיירות הבינלאומי חזר בו ושינה את הגדרת העיר • כעת הבירה מופיעה כחלק ממדינת ישראל
אי הבנה או אמירה פוליטית מרומזת?חברת בוקינג.קום ההולנדית, המפעילה שירות הזמנות של טיסות וחדרי מלון, הגדירה את העיר ירושלים כ"התנחלות ישראלית" ושינתה זאת בעקבות שאילתא של עיתון יהודי בבלגיה.
העורך הראשי של העיתון "ג'וד אקטואל", מיכאל פרייליך, ראה את הסיווג כ"התנחלות" ופנה אל החברה ההולנדית בשאלה אודות הסיווג של בירת ישראל. "בהתחלה חשבתי שזו מתיחה עד שבדקתי את זה וראיתי במו עיני", סיפר פרייליך.
פרייליך לא קיבל תשובה לפנייה, אבל שעות אחדות לאחר שהתלונן שינתה החברה את ההגדרה, ועתה ירושלים מוצגת באתר כחלק ממדינת ישראל. באתר בוקינג רשומים 28 מיליון אתרים ביותר מ-138 אלף יעדים ב-229 מדינות בעולם. בכל יום מוזמנים באמצעות האתר יותר מ-1.5 מיליון חדרי מלון.
מבוקינג.קום נמסר בתגובה, כי האיזכור של ירושלים כהתנחלות נבע מכשל טכני, והטעות תוקנה מייד עם גילוייה.
העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו