"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
לעיני האם: בת חמש נפלה אל מותה מקומה תשיעית
הטרגדיה נגרמה בשל חלון ללא סורגים במטבח הבית בבניין בנתניה • אחד החובשים סיפר: "הילדה שכבה מחוסרת הכרה בחניה כשהיא סובלת מפציעה קשה; לא נותר לנו אלא לקבוע את מותה במקום" • המשטרה פתחה בחקירה • שכנה בבניין: "חיבקתי את האימא אבל היא הסתכלה רק קדימה"
הבניין ממנו נפלה הילדה ברחוב איכילוב בנתניה // צילום: מד"א

לעיני האם: בת חמש נפלה אל מותה מקומה תשיעית

הטרגדיה נגרמה בשל חלון ללא סורגים במטבח הבית בבניין בנתניה • אחד החובשים סיפר: "הילדה שכבה מחוסרת הכרה בחניה כשהיא סובלת מפציעה קשה; לא נותר לנו אלא לקבוע את מותה במקום" • המשטרה פתחה בחקירה • שכנה בבניין: "חיבקתי את האימא אבל היא הסתכלה רק קדימה"

נצחיה יעקב
, עודכן

טרגדיה בנתניה:ילדה בת חמשנפלה אל מותהמקומה תשיעית בבניין ברחוב משה איכילוב פינת חיים ויצמן הבוקר. חובשי מד"א שהגיעו למקום זיהו פגיעה רב מערכתית אצל הילדה, ולא מצאו סימני חיים. הם נאלצו לקבוע את מותה.

צילום: שמואל בוכריס

הילדה נפלה מחלון ללא סורגים במטבח. האימא שהבחינה בה נופלת ירדה לרחוב והרימה בידיה את הילדה הקטנה. היא נשאה אותה אל פנים החניה והתיישבה מאחורי אחד הרכבים. שם צעקה בייאוש שיצילו לה את הילדה.

השכנה אמרה כי, ״זו טרגדיה גדולה. חיבקתי אותה אבל היא הסתכלה רק קדימה". השכנה העידה שמדובר במשפחה טובה. בזמן האחרון איבדה האם את אימה שהתגוררה עמם בעקבות מחלת הסרטן בה חלתה. מהעיריה נמסר שהמשפחה מוכרת לרווחה.

"מדובר בטרגדיה נוראית" מסר פאראמדיק מד"א רפי שבע, "כשהגענו לבניין ראינו את הילדה שוכבת מחוסרת הכרה בחניה כשהיא סובלת מפציעה קשה מאוד. ביצענו בה מספר בדיקות רפואיות אבל היא הייתה ללא סימני חיים ולא נותר לנו אלא לקבוע את מותה במקום."

המשטרה פתחה בחקירה לבדיקת נסיבות האירוע לאחר ששוטרים הגיעו למקום. מקודם יותר החודש ברחוב חיים ויצמן בנתניה, נפל גבר כבן 30 אל מותו מקומה חמישית.

יחד עם המקרה הנוכחי, משנת 2008 מתו 76 ילדים מנפילה מגובה, מתוכם שני ילדים ב-2018. בשנה שעברה מתו 15 ילדים באותן נסיבות.

אורלי סילבינגר, מנכ"לית ארגון בטרם לבטיחות ילדים, מסרה כי: "ניתן למנוע את האירוע הבא באמצעות הקפדה על מספר כללים פשוטים: מתקינים בחלונות סורגים או אמצעים להגבלת פתיחת החלונות לעשרה סנטימטר בלבד. יש להרחיק מהחלונות רהיטים שהילד עלול לטפס עליהם ולהגיע לחלון כמו מיטות, שידות, שולחנות, כיסאות וכו'. כמו כן, באחריות ההורים לוודא שילדים צעירים לא יוצאים לבד למרפסת ושאינם משחקים על אדן החלון".

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...