טורקיה פינת יפו

על גבול ת"א-יפו נפתחה מסעדת שף עם מנות מיוחדות, בהן פנקייק שחור ובורקס סרטנים, המנה המיתולוגית של שף חיים כהן

בריוש פריך סלמון ביצה עלומה ורמולד צלפים // צילום: איליה מלניקוב

זאדה, מסעדת שף עות'מאנית, נמצאת במלון דריסקו, במושבה האמריקאית על גבול תל אביב יפו. המלון בגלגולו ההיסטורי אירח את עשירי אמריקה, אנגליה וגרמניה ואפילו את הסופר הנודע מארק טווין. 

בפתיחתו המחודשת הושקעו כ-120 מיליון שקלים. תהליך השחזור דרש חודשים רבים של עבודה מאומצת של אנשי מקצוע ואמנים מהארץ ומהעולם, חלק מהציורים מעטרים את קירות המסעדה החדשה.

המסעדה תפעל בחלל ששימש בעבר כבית מרזח של "מלון ירושלים" (כך נקרא המלון באחד מגלגוליו ההיסטורים) במבנה בעל קשתות הגבוהות ובקירות המעוטרים בציורי קיר שצויריו במקום בתקופות השונות. מוקד קולינרי נוסף במלון הוא ה-בר דה דריסקו, הנמצא במפלס הכניסה ובו 40 מקומות ישיבה בבר, לאונג' ויציאה לגינה, הבר יהיה פתוח מידי יום בין 12:00 עד חצות.

תפריט המסעדה של זאדה, מעשה ידיו של שף שחר ביטון, רווי ניחוחות מהמטבח המלכותי באימפריה, היישר למחוזות הקולינריה העכשווית של ימינו. מוגשות בה ארוחת בוקר ב-120 שקלים עם תפריט הכולל מבחר עצום של דגים מעושנים, מנות בראנץ' וגבינות משובחות.

המסעדה תפתח להרצה לאורך כל חודש יולי עם תפריט ערב שיוצע ב-20 אחוזי הנחה, כשמחירי המנות נעים בין 150-250 שקלים לסועד. כמחווה למסעדת קרן המיתולוגית של שף חיים כהן, הוכנסה לתפריט הערב מנת בורקס הסרטנים, אחת מהמנות האהובות והמזוהות ביותר שהוגשו במקום.

גוזלמה מאפה יוגורט במילוי תרד וטולום // צילום: איליה מלניקוב

תפריט הערב בהרצה יהיה מבוסס על דגים, פירות ים וירקות ובמנות בשר שמזוהות עם המטבח העות'מני: ממולאים, מנות קבב מסורתי שהכנתו אורכת שבוע, עד מאפים שהחלו את דרכם באימפריה. בין שלל המנות ניתן למצוא מנטי טלה ומנטה עם קציפת יוגורט כוסברה וירקות ירוקים. דיונון סגול בחמאת סומק וליים: עלי חמציץ, תרד צעיר, בצל אדום, שומר צעיר בלחם טורקי בגריל. מאפה טורקי מסורתי במחית עגבניות, בשר טלה וגבינת טולום, פילה דג ים עם קרם תפו"א, קוניאק ותמרים.

בנוסף, מספר עיקריות עשויות ומוגשות בכלי חרס מיוחדים כמו, קבב טלה, בשמל חצילים, עגבניות שרופות, קציפת ראטה כוסברה וחלומי נמס, נתחי טלה בבישול ארוך, מנגולד, חמציץ ולימון, ניוקי תפו"א ויוגורט בהרט. 

מנטי טלה ומנטה, קציפת יוגורט כוסברה וירקות ירוקים // צילום: איליה מלניקוב

תפריט הבוקר מוצע במחיר 129 שקלים, וכולל עמדת לחמים ומאפים תוצרת "רביבה וסיליה", גבינות בוטיק, דגים מעושנים וכבושים מתוצרת ביתית, פס חם שיכלול קישים ומאפים חמים כמו קיש ירקות לסוגיו עד כנאפה ובקלוואה מלוחה, פלטות ירקות מתובלים, פירות העונה, עוגות ועוד.

בנוסף למוצע במזנונים, כל סועד יוכל לבחור מנה עיקרית מתוך ספיישל יומי מתחלף, בהן: בריוש, שייטל, כוסברה, ביצת עין ורמולד חרדל, ראגו פטריות ותרד טורקי, גבינת פטה וביצת עין, ביצה עלומה על יוגורט ביתי, תרד וסלט מלפפונים קר והקינוח המעניין ביותר: ערמת פנקייק שחור עם פירות יער ודבש.

זאדה // צילום: איליה מלניקוב

ארוחות בוקר מתקיימות בימים א-ה 7:30-11:00, שישי ו-שבת עד 13:00. ארוחת הערב החל מהשעה 18:00 בכל ימות השבוע.

https://www.thedrisco.co.il/zada-restaurant

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר