"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ח"כ קיש: "אפעל להקים ועדת חקירה לבדיקת הזיהום בחקירות נתניהו"

יו"ר ועדת הפנים של הכנסת: "לראש הממשלה כמו לכל נחקר מגיעה הזכות להליך הוגן - ניגוד העניינים של ניצב ריטמן חייב להיבדק" • "הוועדה תקבע האם ידיהם של גורמי האכיפה נקיות מכל משוא פנים ואינטרסים פסולים"

,עודכן
ח"כ קיש // צילום: אורן בן חקון

"בחודשים האחרונים היו שמועות רבות לגבי אמירותיו של ניצב ריטמן במח"ש. לפני יומיים עם הפרסום בעיתון הארץ נגמרו השמועות ומדובר בעובדות. בתמלולים חד משמעיים מתוך חקירה של מפקד 433 לשעבר", כך אמר ח"כ יואב קיש יו"ר ועדת הפנים והכריז על הקמת ועדת חקירה ממלכתית שתדון בזיהום החקירות נגד נתניהו ורעייתו.

קיש אמר דברים אלה בתגובה להחלטת היועמ"ש לממשלה אביחי מנדלבליט לפיה נציגי מערכת אכיפת החוק לא יתייצבו לדיון שזומן היום בועדת הפנים של הכנסת.

קיש ציין כי מהרגע שקבע את הדיון בנוגע לניצב ריטמן ניסו גורמים במערכת אכיפת החוק לעצור אותו ולבטל אותו. "גורמים שאמונים על אכיפת החוק מנסים לבטל דיון בכנסת ישראל בטענות מופרכות, אפילו מביכות של חשש להטיית משפט או פגיעה בחקירה מתנהלת", אמר.

"ארה"ב לא פחות דמוקרטית מישראל"

קיש ציין כי ארצות הברית היא דמוקרטיה לא פחות משמעותית מישראל, "ושם יש בוועדות הקונגרס מקיים שימועים בשידור ישיר לחוקרים של הנשיא על ציוצים שלהם בזמן חקירה שמתנהלת. אז על חשש לזיהום חקירה - לא? לא אתן ידי להשתקה הזו".

קיש ציין כי "על הכנסת יש חובה לפקח על התנהלות גורמי אכיפת החוק גם במקרה הנוכחי. לראש הממשלה כמו לכל נחקר מגיעה הזכות להיחקר ללא ניגוד עניינים. אני קורא ואפעל כבר בשבוע הבא להקמת ועדת חקירה ממלכתית בלתי תלויה לבחינת זיהום החקירות נגד ראש הממשלה ורעייתו. נושא ניגוד העניינים של ריטמן חייב להיבדק".

"מי שלא רצה דיון בועדת הפנים יקבל ועדת חקירה ממלכתית. רק ועדה בלתי תלויה שתגיע לחקר האמת תוכיח לציבור האם ידיהם של גורמי האכיפה נקיות מכל משוא פנים ואינטרסים פסולים. ואם לא, היא תפעל להעניש את מי שסרח וזיהם את החקירה.

החשש: פגיעה בחקירות רה"מ

היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט הודיע על החלטתו כי נציגי מערכת אכיפת החוק לא יתייצבו לדיון שזומן היום בועדת הפנים של הכנסת, נוכח החשש לפגיעהבחקירות הנוגעות לראש הממשלה. על פי החלטת היועמ"ש, בדיון לא ישתתפו נציגי פרקליטות המדינה, משטרת ישראל ומח"ש.

במכתב ששיגר הבוקר היועץ המשפטי לממשלה, כתב כי "מדובר בדיון שייערך בכנסת ישראל בנוגע לתיק חקירה ספציפי של נבחר ציבור מחברי בית המחוקקים".

"הכוונה להביא טענות אלו בנקודת הזמן הנוכחית לבחינתה של ועדת הפנים, שעהשהחקירות הנוגעות לראש הממשלהעודן מתנהלות, חודרת באופן בוטה לגדריו של השדה הפלילי, שבו מתחייבת עצמאות מוחלטת לגורמי החקירה והתביעה המקצועית", הוסיף היועמ"ש.

מנדלבליט ציין במכתב כי "אין מנוס" מלנקוט פעולה זאת, "לצורך שמירה על עצמאות מערכת אכיפת החוק במדינת ישראל, הבטחת טוהר בחקירה בתיקים הנוגעים לראש הממשלה ושמירה על אמון הציבור בעבודתם של גופי החקירה והמשפט".

לדברי היועמ"ש, הוא "מודע היטב למשמעותה של החלטה זאת שעומדת כאמור בניגוד מוחלט לאופן ההתנהלות המקובל והרגיל של גופי הייעוץ המשפטי לממשלה ואכיפת החוק ביחסי העבודה עם הכנסת".

הדיון בועדת הפנים של הכנסת מכונס על רקע הפרסום אתמול ב"מעריב" ו"הארץ", כי במהלךחקירתו של ניצב ריטמן, הוא העלה את החשש כי קיים קשר בין החקירה נגדו לבין חקירת שרה נתניהו בפרשת המעונות. גם סנגוריו של ריטמן רמזו בעבר כי החקירה נגדו נפתחה על רקע חקירה רגישה שניהלה היחידה כשעמד בראשה.

"שאלות קשות של ניגוד עניינים". ניצב ריטמן והמפכ"ל אלשיך // צילום: גדעון מרקוביץ'

בשלישי פנופרקילטיהם של בני הזוג נתניהובמכתב ליועץ המשפטי לממשלה, בבקשה שיבחן מחדש חקירות שניהל ניצב נגדם רוני ריטמן. "ריטמן היה נגוע במשוא פנים, וכל עניין שנבדק על ידו מוטל בספק". במכתב ששלח היום היועמ"ש, הסביר כי קיבל את פנייתם של הפרקליטים וכי "בירור זה ייעשה כמקובל".

יו"ר ועדת הפנים, ח"כ יואב קיש, הודיע השבוע כי יכנס את הוועדה לדיון בנושא "החשש לניגוד עניינים בעקבות הפרסום בעיתון הארץ ומעריב על טענות ניצב ריטמן בהקשר התלונות כנגדו והשפעתן על חקירת נתניהו".

קיש אמר כי "החשדות העולים מהתחקירים שפורסמו מעלים שאלות קשות של ניגוד עניינים ויחס מפלה כלפי צ'. נבדוק כיצד מתנהלת החקירה של ראש הממשלה, כאשר החוקר האחראי מאמין שנתניהו מנהל נגדו קמפיין תלונות להטרדה מינית. הנושא יתברר בדיון הוועדה. אזמן את כל הגורמים הרלוונטיים ואת ריטמן עצמו, אני מקווה שיופיע".

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר