אוכלי התמנונים בהלם: חברת תעופה צרפתית ASL חנכה אתמול (יום שלישי) קו טיסה לפריז, שבו מגישים אוכל כשר בלבד. מדובר בחברת התעופה הזרה היחידה שפתחה במהלך שכזה, שכולל טרחה לוגיסטית לא קטנה והוצאות על כשרות. בטיסות של ASL לישראל וממנה לא יוגשו מנות לא כשרות, כפי שעושות חברות תעופה אחרות.
מר אריק וינסנט, מנהל המכירות של ASL, הוא שיזם את הרעיון לספק אוכל כשר בלבד. "אנחנו מקפידים על שירות איכותי לנוסעים" הוא מסביר, "אנו רוצים שכולם יהנו בלי לעשות הבדלים בין הנוסעים. לכן כולם בקו לישראל מקבלים רק אוכל כשר. זה עולה לנו יותר, אבל לדעתי זו השקעה מוצדקת בקהל היהודי".
ראוי לציין כי השירות הזה נוח מאוד לנוסעים דתיים. הכל מכירים את הצורך לזכור להזמין אוכל כשר כאשר מזמינים כרטיס טיסה. כיון שיש תקלות והחברות שוכחות לעתים, עלינו לטרוח להזכיר להם יומיים לפני הטיסה, ושוב בשלב הצ'ק אין. ולמרות זאת אפילו אז יש חברות ששוכחות להעלות האוכל שהזמנו, ואנחנו נשארים רעבים. בחברות התעופה הישראליות אנו משוחררים מהדאגה הזו, ומעתה גם בחברת התעופה הצרפתית.
בנוסף, נוסעים שומרי כשרות חשים לפעמים חוסר נוחות בגלל שהם מקבלים אוכל לפני האחרים. חוקי התעופה מחייבים את הדיילות לחמם תחילה את מנות האוכל הכשר, כדי שלא יתערבבו בתנור שבמטבח המטוס עם אוכל לא כשר. לכן גם יש להגיש תחילה את המנות הכשרות, ורק לאחריהן את המנות הלא כשרות. יש נוסעים שמתרעמים בגלל שמדלגים עליהם "ומקפחים" אותם, וזה יוצר תחושה לא נוחה לנוסעים דתיים ש"מועדפים" כביכול.
גדעון טהלר, בעל חברת טל תעופה שמייצגת בישראל את ASL, אמר בטקס ההשקה כי החברה מציעה שירות מלא במחירי לואוקוסט. כרטיס טיסה הלוך וחזור לפריז עולה החל מ-269 דולרים בלבד, וזה כולל מזוודה, צ'ק אין מוקדם, בחירת מושב, ארוחה חמה כשרה, וחיבור לאינטרט. כל התוספות האלה שחברות לואוקוסט דורשות עבורן תשלום נוסף, מסופקים בחינם בחברת ASL.
הכותב הוא בעל הבלוג לתיירות דתית "ותוליכנו לשלום"
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו