אריק ככה ?ככה
הוא הגיע בקיץ בקול תרועה רמה להפועל ת"א • בינתיים, הוא מאכזב בגדול ולא מצדיק את הכסף ששולם עליו • הערב, מול מכבי חיפה, יש לאריק דג'מבה-דג'מבה הזדמנות להוכיח למבקרים מדוע שיחק במנצ'סטר יונייטד

מאז ומתמיד מרכז השדה בהפועל ת"א היה מאויש על ידי שחקן דומיננטי. בשנות ה-80 ישבו על המשבצת הזו מוריס ז'אנו ואלי כהן, בשנות ה-90 הפך יוסי אבוקסיס לבעל הבית בקישור ואחריו באו שי אבוטבול ואביחי ידין. המשותף לכולם הוא שבשלב מוקדם מאוד השחקנים הללו הפכו לסמלים של הפועל, לשחקנים הכי אהודים ומחוברים לקהל ולאנשים שייצגו טוב מאחרים את המועדון.
השנה החליטו במתחם חודורוב להביא את אריק דג'מבה-דג'מבה, הקמרוני בן ה-31 שעבר בידיים של אלכס פרגוסון במנצ'סטר הגדולה ובמועדוני פאר כמו אסטון וילה האנגלית ונאנט הצרפתית.
אלא שההגעה של הקשר האחורי דווקא לישראל לא התרחשה במקרה. בשנתיים האחרונות היכולת של הקמרוני באודנסה, הקבוצה הדנית שבה שיחק בארבע השנים האחרונות, התחילה לדעוך וגם גילו המתקדם החל לתת את אותותיו. עם עבר עשיר ורזומה מפואר אי אפשר להאשים את ניצן שירזי שהתעקש להביא את השחקן בכל תוקף, גם כאשר המשא ומתן בין הצדדים התפוצץ.
אלא שבפועל דג'מבה-דג'מבה, שקיבל קרדיט ענק מתחילת העונה, רחוק מלספק את הסחורה. היכולת שלו פושרת מאוד, הוא לוקה באגרסיביות וממעט לרדת לגליצ'ים. גם בצד ההתקפי הוא חסר את היכולת הטכנית של המסירה קדימה, כך שבפועל מרכז השדה של הפועל סובל מאנמיות.
שחקן העבר והפרשן בהווה עמרי אפק מנסה להסביר: "הוא לא זר שאפשר להגדיר אותו ככישלון. הוא עושה עבודה סבירה. הבעיה היא שהוא לא מספיק ייחודי ולא מספיק דומיננטי. הוא משחק הרבה לרוחב וכמעט לא דוחף את הכדור למסירות עומק או למסירות אלכסוניות, וגם כשהפועל יוצאת קדימה אתה לא מרגיש שהוא חוסם התקפות מעבר ולא מרגיש אותו מבחינה פיזית".
אפק, ששיחק בעצמו באותה המשבצת בהפועל במשך כמה שנים, מתקשה להאמין שזה השחקן שהפועל יכולה להישען עליו בקישור עד לסיום העונה: "זה תלוי מי ישחק לידו. הערך המוסף שלו עד עכשיו הוא שולי. לא הייתי מגדיר אותו כפלופ, אבל כרגע הוא בוודאי לא משהו שמשדרג את הקבוצה, בשלב הזה לפחות".
דווקא בחדר ההלבשה הסיפור מקבל תפנית. מאז הגיע להפועל ת"א, הפך הקמרוני לאחד השחקנים האהודים בחדר ההלבשה. שחקן בקבוצה סיפר: "מהרגע הראשון שהוא הגיע לפה הוא ניסה ללמוד את השמות שלנו בעברית ולהגות אותם, אפילו אם זה לא יצא לו טוב. זה היה מצחיק וככה התחברנו אליו".
בכלל, עושה רושם שהשפה העברית בשביל דג'מבה-דג'מבה היא אתגר גדול, ומעבר למאמץ הגדול לבטא את השמות של זאב חיימוביץ', רועי גורדנה וגילי ורמוט, הוא גם התחיל לשנן ברכות בעברית. אימוני יום שישי מסתיימים מצידו בברכת שבת שלום.
באודנסה, קבוצתו האחרונה של הקמרוני בדנמרק, הוא היה על תקן כוכב-על, הברומטר להצלחות והפסדים וכזה שהמאמנים הצהירו כי הוא אכן מקבל יחס מועדף בחדר ההלבשה לאור מעמדו בקבוצה; סיפור שונה לגמרי לעומת מה שקורה עד כה במדים האדומים. לא במקרה התבטאו כמה שחקנים בשבועות האחרונים נגדו ואמרו: "זה לא סתם שהוא פה ולא במנצ'סטר יונייטד". נדמה שהביטחון של הקמרוני מאז היה בירידה מתמדת.
הערב, מול מכבי חיפה, צפויה לו עבודה קשה ומרובה. הוא יצטרכך לשחזר את היכולת שהביאה אותו למועדונים גדולים ששילמו עליו מיליוני דולרים, ובמקביל יצטרך לגרום לקהל של הפועל לא להתגעגע לאביחי ידין, שיעמוד מולו בצד הירוק וינסה בעצמו לגנוב את ההצגה.
"זאת ההזדמנות של אריק לעשות משהו חיובי, רגע לפני שמתחילים לשבת ולעשות חושבים לקראת ינואר. אני מניח שגם הוא מבין שהסבלנות כלפיו מתחילה להיגמר", סיכם גורם בכיר במועדון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו