"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"הישג ענק בשבילי כדוגמנית, זכיתי"
גאווה: הדוגמנית הישראלית מיה רו כבשה את המסלול באחת התצוגות הנחשבות בפריז בזכות עצמה, ללא אף סוכנות
מיה רו בתצוגה // צילום: AFP

"הישג ענק בשבילי כדוגמנית, זכיתי"

גאווה: הדוגמנית הישראלית מיה רו כבשה את המסלול באחת התצוגות הנחשבות בפריז בזכות עצמה, ללא אף סוכנות

דניאלה קפלוטו
, עודכן

מיה רו הישראלית חלמה להיות דוגמנית והצליחה בגדול. אתמול צעדה באחת התצוגות הנחשבות בפריז, של מותג האופנה VETEMENTS במסגרת שבוע האופנה לגברים 2019.

כובשת את המסלול בפריז. מיה רו // צילום: AFP

מיה רו, בת 19 מתל אביב, היא אושייה המוכרת מחיי הלילה של תל אביב ואמנית בתחום הציור והצילום, עם סטייל וסגנון מיוחד המתמקד במיניות נשית לא קונבנציונלית. מי שיציץ לחשבון האינסטגרם שלה יוכל לראות דימויים לא קונבציונליים על גבול המטרידים, שרובם משדרים מסר מסקרן, פורץ דרך ושונה.

על אף ההישג, רו לא חתומה באף סוכנות דוגמנות, והיא כבר כמה שנים מבוקשת בצילומים אדיטוריאלים ואמנותיים על ידי צלמים נחשבים בארץ, בהם הצלם דודי חסון שצילם אותה כבר מספר פעמים.

מיה צולמה גם בעבר להפקה מטעם ווג שצילמה מעיין טולדנו, ואף למגזין האופנה פרפל שצילם אלון שסטל, והרשימה עוד ארוכה. רו בעלת לוק אדג'י והיפסטרי במיוחד, שונה מהנוף הרגיל של דוגמנית בדמותן של האחיות קרדשיאן והאחיות חדיד.

מבחוץ לרו יש מראה קשוח, עם שיער מגולח, שערות בבית השחי ולבוש א-מיני שמאופיין בבגדים גדולים שלא מדגישים מבנה גוף. מבפנים למיה יש אופי עדין, נעים ועם גישה חופשייה וליברלית לחיים כיאה לאומנית אמיתית.

בתצוגה מיה צעדה עם סווטשירט אדום אוברסייז, חצאית סקוטית קצרה עם שרשרת גורמט לצידה, גרבי ברך בצבע ניאון צהוב ונעלי סניקרס עם ניטים. הלוק האדג'י הוא אמנם חלק מהקולקציה של המותג, אבל הוא מתחבר מיד לסגנון היום יומי של רו.

התצוגה שהתקיימה אתמול בפריז הייתה פורצת דרך בתחומה, זה אמנם לא פעם ראשונה שאנו רואים בגדי צבא ומדים כרפרנס לקולקציות של מעצבים, אך הפעם הקולקציה עוצבה בהשראה של המעצב הראשי של המותג, דמנה גבסאלי, שאיבד את הילדות שלו בעקבות מלחמה.

גבסאלי הקדיש את הקולקציה והתצוגה לגיאורגיה שם הוא גדל עם אחיו בשנות ה -90, בתקופה של מלחמת האזרחים, תקופה שלדבריו ניסה להדחיק זמן מה, והחליט סוף סוף לשחזר דרך העבודה שלו. הוא סיפר למגזין ווג שאחרי שנתיים של טיפול הוא הרגיש מוכן להציג ולדבר על החוויות שלו מתקופה קשה זו. והיום, שהוא אחרי, הוא מרגיש טוב ומשוחרר נפשית יותר מאי פעם.

תפסנו את רו כבר "בין פגישות", אך היא שמחה לפנות כמה דקות כדי לשתף אותנו בחוויה שלה ולספר איך הכל קרה. "הייתי בציריך בביקור אצל חבר קרוב שלי, שם ראיתי מודעה שהמותג VETEMENTS מחפש דוגמנית מדידות. פניתי אליהם במייל ושלחתי תמונות שלי. הם צלצלו אלי אחרי וביקשו שאגיע לפגישה, שלאחריה הודיעו לי שהם רוצים אותי בתצוגה שלהם בפריז. מאוד התרגשתי מהמעמד, זה הישג גדול ומשמעותי עבורי ואני מקווה שהוא יפתח לי עוד דלתות עכשיו".

בתשובה לשאלה איך היה לעבוד עם הצוות של המותג אמרה רו ל'ישראל היום', "כל הקאסט היו מקסימים, מקצועיים ונחמדים מאוד. אני מתרגשת גם באופן ספציפי בשביל גבסאליה (המעצב הראשי) שהציג קולקציה כל כך אישית עבורו ושאני זכיתי להיות חלק מהאמנות שלו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...