הפלגים בעזה: "תיאמנו את הירי על הציונים בלילה"

בהודעה משותפת שפרסמו הפלגים נכתב: "תקפנו מספר מוצבים צבאיים ציונים בעוטף עזה בירי מטחי טילים, וזאת בתגובה על תקיפת מכונית אזרחית"

ירי טילים לעבר ישראל מעזה (צילום ארכיון) // צילום: AP

הפלגים בעזה נטלו היום (ד') אחריות משותפת על הירי שבוצע בלילה שעבר לעבר עוטף עזה. בהודעה שפרסמו הפלגים נכתב כי:" אנו מקבלים אחריות על תקיפת מספר מוצבים צבאיים ציונים בעוטף עזה בירי מטחי טילים, וזאת בתגובה על תקיפת מכונית אזרחית לאחר חצות אמש. אנו מבהירים כי הפגזה תיענה בהפגזה ולא נרשה לאויב לכפות את המשוואות שלו על עמנו".

צילום: מועצה אזורית אשכול

ההודעה המשותפת הגיעה לאחר לילה מתוח בעוטף עזה בו נורו מספר טילים לעבר ישראל ומנגד צה"ל תקף את רכבו של פעיל חמאס. דובר חמאס פאוזי ברהום אמר מוקדם יותר בהתייחסו למתיחות הביטחונית: "ירי הרקטות לפנות בוקר התבצע כתגובה לתוקפנות הציונית ובמסגרת המשוואה שהצבנו - ירי יענה בירי. כוחות הכיבוש תקפו מה שחייב תגובה מהירה שלנו לתקיפה".

אזעקות צבע אדום רבות נשמעו בלילה שעבר במועצות האזורית שער הנגב, חוף אשקלון, שדות נגב ואשכול. כמו כן נשמעה אזעקה בשדרות. האזעקות החלו בשעה 01:40 ונשמעו לאורך הלילה, עד השעה 4:00.

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר