"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ספירת התומר

תומר חמד כבש צמד ב-0:3 על לוקסמבורג בר"ג, ועלה לראש טבלת המבקיעים בבתים האירופיים של מוקדמות המונדיאל • בן בסט הוסיף שער משלו והודות לצפון אירלנד, ישראל תגיע למפגש מול פורטוגל בחודש מארס מהמקום השני

, עודכן
צילום: אלן שיבר // תומר חמד חוגג 5 שערים ב-4 ימים

אתמול אלי גוטמן כבר הירשה לעצמו לחייך חיוך רחב. בכל זאת, במשך תקופה ארוכה המאמן הלאומי לא הרגיש מה זה ללכת עם שש נקודות בכיס, ואחרי הביקורות האינסופיות שספג והשינויים שערך בקונספט של הנבחרת - מגיע לו.

הפעם הלוקסמבורגים החביבים הגיעו במערך הגנתי, נתנו כבוד לנבחרת שתפרה אותם בבית רק לפני כמה ימים ושמה תשעה שחקני שדה מאחורי הכדור. התקפה? רק אם באמת צריך.

ההפתעה של גוטמן בהרכב היתה הצבתו של אלעד גבאי בעמדת המגן הימני, אף שהאחרון לא היה בתוכניות למשחק. בנבחרת מספרים כי יובל שפונגין נפגע בברכו באימון המסכם ואמר אתמול לגוטמן כי הוא אינו כשיר למשחק.

הציוות של חמד ובן בסט הוכיח את עצמו בפעם השנייה ברציפות, וגם אתמול הם הצליחו לשים לשוער הלוקסמבורגי כדור ברשת. לא ברור מה יקרה לצמד חמד הנוכחי אם איתי שכטר, בן שהר, עומר דמארי או טוטו תמוז יחזרו לכושר טוב.

במלחמה על כמות הצופים נדמה שההתאחדות ניצחה, ואת היציעים באיצטדיון הלאומי ברמת גן מילאו 20 אלף אוהדים. למרבה הצער, האווירה שהם יצרו הזכירה יותר את האימונים הפסטורליים בבית הנבחרות בשפיים, ובמחצית השנייה חלקם אף שרקו בוז לשחקנים בדקות שבהן הנבחרת נתקעה.

ליאור רפאלוב אמר אתמול שלוקסמבורג היא לא באמת מדד לנבחרת, וכנראה הקשר של ברוז' יודע על מה הוא מדבר. אבל מבחינתו של גוטמן, כל דבר שמייצר מומנטום חיובי אחרי הפתיחה הקטסטרופלית של הקמפיין הזה בואך נקודות מול נבחרת מדרג אחרון, מבורך.

הגוש החוסם של גל אלברמן ומהראן ראדי בקישור האחורי הוא מהדברים החיוביים שהנבחרת יכולה לקחת מסיכום שני המשחקים.

הטכניקה והאינטליגנציה הגדולה של שניהם נותנות ביטחון במרכז השדה ומאפשרות בעיקר לשחקנים דוגמת מאור מליקסון להתפרץ קדימה בלי לחשוש.

דקל קינן נראה אתמול מצוין, והציוות שלו עם מורי נראה טוב בהרבה מזה של טיבי, שאמנם תורגל באימון המסכם אבל בסופו של דבר גוטמן החליט ללכת עם הראש ונתן את המפתחות לקינן.

"תעבדו קשה לפורטוגל"

"אני רוצה להגיד לכל שחקן ושחקן פה תודה ומבקש מכם להמשיך לעבוד קשה עד הפעם הבאה שניפגש". כך אמר אמש מאמן הנבחרת אלי גוטמן לשחקניו בתום המשחק.

במסיבת העיתונאים אמר גוטמן: "לשמחתי לוקסמבורג לא סיכנה אותנו. כבשנו שלישייה ואני מרוצה מהגישה של השחקנים. מבחינתי, המשחקים מול לוקסמבורג מהווים בסיס להמשך הדרך, אך אין מה לנתח את פורטוגל עדיין כי יש עוד זמן ובדרך מחכים לנו משחקים מול בלארוס ופינלנד ואני מכוון אליהם".

עדן בן בסט, ממצטייני הנבחרת, אמר: "אני שמח שניצחנו והצלחנו במשימה שלנו. אישית, הרגשתי טוב מאוד ואין דבר יותר משמח מלתרום לנבחרת".

בן בסט התייחס להמשך משחקי המוקדמות ואמר: "ברור לנו שפורטוגל זו אופרה אחרת. אני בטוח שהצוות המקצועי יכין אותנו היטב, ומקווה שנצליח להשיג מולם תוצאה טובה"

לא פחות מחמישה שחקני נבחרת ייפגשו מחר בבוקר עם רופאי קבוצותיהם כדי לבדוק את חומרת פציעתם - גילי ורמוט שנכנס אמש כמחליף הוחלף דקות ספורות אחרי כניסתו והחשש הוא כי קרע את שריר הירך האחורי והוא בספק גדול למשחק מול מכבי חיפה ביום שני, עובדה שהדאיגה את מאמנו בהפועל ת"א, יוסי אבוקסיס ועוזרו שביט אלימלך, שראו בדאגה את השחקן מדדה לספסל.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר