"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
שני דורות של פרידמן ואוזי אחד
טל פרידמן, חובב מטאל ידוע, לקח את בנו בן ה־11 להופעה של אוזי אוסבורן בפראג • במשך כמעט 3 שעות הם נהנו עם עוד 40 אלף איש מהטירוף של אוזי • הבשורה הטובה: ב־8 ביולי זה יקרה פה בלייב פארק ראשל"צ
אוזי אוסבורן (משמאל) בהופעה בפראג

שני דורות של פרידמן ואוזי אחד

טל פרידמן, חובב מטאל ידוע, לקח את בנו בן ה־11 להופעה של אוזי אוסבורן בפראג • במשך כמעט 3 שעות הם נהנו עם עוד 40 אלף איש מהטירוף של אוזי • הבשורה הטובה: ב־8 ביולי זה יקרה פה בלייב פארק ראשל"צ

טל פרידמן
, עודכן

כששקלתי לנסוע לפראג להופעה של אוזי אוסבורן, החלטתי לקחת את הבן שלי, בן ה־11, שכל עניינו כדורגל, כדי שיחווה חוויית מטאל אמיתית.

"אוזי לא מת כבר?", שאל הילד שלי, והאמת שהוא לא היה רחוק מהמציאות. לא רק שאוזי אמור היה למות כבר כל כך הרבה פעמים, אלא שכל הז'אנר הזה גוסס כבר כמה שנים. רוק כבד, מטאל ובכלל מוזיקת גיטרות הן כיום חיות נדירות על סף הכחדה. אז מה עושה מישהו כמוני שכל כך אוהב את המוזיקה הזאת? מתעצב? מתייאש? בהחלט כן!

אבל רגע, אוזי עדיין לא מת, לפחות לא עד לכתיבת שורות אלה, ובואו נקווה שהוא לא ימות ויספיק להגיע להופיע בלייב פארק ראשל"צ ב־8 ביולי, כי אחרי שראיתי את ההופעה שלו בפראג בשבוע שעבר - בא לי לראות אותו שוב.

טל פרידמן // צילום: דניאל קמינסקי

"אתה יודע, ליאור, אני אוהב פסטיבלי רוק ומטאל כי זה דומה למשחקי כדורגל", הסברתי לילד בדרך להופעה בניסיון לחבר אותו לאירוע. איתנו צעדו אלפי אנשים עם חולצות שחורות שנושאות את סמל הלהקה האהובה עליהם. ממש כמו אוהדי כדורגל.

נכנסנו לארנה ביחד עם 40 אלף צ'כים. הופעת החימום היתה של Hollywood Vampires, הסופר גרופ של ג'וני דפ, אליס קופר וג'ו פרי. נשמע מבטיח אבל בפועל הם ביצעו קאברים, ונשמעו כמו עוד מופע שכבר ראיתי בפאבים בנהריה או ברמת ישי. קצת כמו הפרויקט של רביבו מבוורלי הילס.

אבל אז אוזי עלה לבמה והתחיל להפעיל את הקהל: "let the madness begin". והטירוף אכן התחיל. במשך שעתיים ו־40 דקות הקהל רקד, הרים ידיים וצעק "הי הי הי" לפי הנחיותיו של המאסטרו.

כשאוזי שר, הוא נשמע כמו ילד ששר במערכת הכריזה של האוטובוס בטיול השנתי. אבל גם בוב דילן נשמע כאילו ניסרו לו את מיתרי הקול, גם ניל יאנג נשמע כאילו הוא בלע גור חתולים, וגם מיק ג'אגר נשמע כאילו שהוא עומד לבלוע את המיקרופון. רוקיסטים צריכים בעיקר כריזמה ושירים טובים. השאר לא חשוב. ואכן רשימת השירים של המופע היתה מושלמת: הטובים בשיריו של אוזי בתוספת שלושה שירים מתקופת בלק סאבאת'. כל שיר נתמך ויזואלית (פירוטכניקה/תאורה/מסך) בצורה מדויקת, וכל שיר נגמר בהחשכה. סדר שעושה טוב להופעה.

ואז מגיעה הדילמה הקשה: מתי עושים פיפי בלי להפסיד כלום. המלצה שלי: תלכו בתחילת הסולו תופים. אתם תספיקו לחזור כדי לראות את הסוף שלו. אלא אם אתם חובבי תיפוף. במקרה הזה פשוט תתאפקו.

בשיר No More Tears אני מבחין בבני מתחיל לרקוד. אני זורח מאושר. נראה שהוא מתחבר. "נו, אתה אוהב?", אני שואל בחיוך גדול. "קר לי, אז אני פשוט זז כדי להתחמם", הוא עונה. אבל לא ויתרתי. בסוף ההופעה שאלתי שוב: "נו, נהנית?", והוא בחצי פה: "היה נחמד".

כעבור יומיים בארץ, שנינו נוסעים באוטו בדרך הביתה, אני מחפש מה לשמוע. "אבא", אומר ליאור, "אתה יכול לשים אוזי?"

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...