"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
המחווה המרגשת של התושבים לחסר הבית
מעשה בריוני ומגעיל של אחד מתושבי השכונה החדשים הפך למחווה מרגשת של שכנים אחרים לחסר הבית הוותיק
צילום: AP // אילוסטרציה

המחווה המרגשת של התושבים לחסר הבית

מעשה בריוני ומגעיל של אחד מתושבי השכונה החדשים הפך למחווה מרגשת של שכנים אחרים לחסר הבית הוותיק

אסף גולן
, עודכן

חסר בית שמתגורר לחופו של אחד האגמים באוקלנד, קליפורניה, זכה השבוע למחווה מרגשת מתושבי השכונה הוותיקים באירוע שהחל דווקא במעשה בריוני שאירע לו על ידי תושב אחר בשכונה.

המעשה הברוטאלי של תושב השכונה להומלס

הכל החל כאשר אחד מתושבי השכונה, בעיצומו של אימון ריצה, החליט לפתע לעצור ב"ביתו" של ההומלס ופשוט להשליך את בגדיו ושאר החפצים שלו לאגם, ככל הנראה על מנת לגרום לעזיבתו את השכונה.

אזרחים אחרים שחזו במעשה הברברי תיעדו את המאורע, התרגזו על המעשה וניסו להפסיק אותו, אך ללא הועיל. הסרטון הפך לויראלי ברשתות החברתיות ועורר סערה רבה כאשר מאות אלפי אנשים צפו בסרטון, שתפו אותו והביעו מחאה על דרך ההתנהגות של אותו תושב.

הגדיל ועשה תושב השכונה, קנזי סמית', אשר פתח דף מימון המונים שמטרתו להשיג מספיק כסף על מנת לרכוש בגדים חדשים לחסר הבית ואפילו אוהל חדש על מנת לשפר את תנאי הדיור שלו.

"דרו (שמו של חסר הבית, א.ג) הוא אחד השכנים שלנו במשך שנים רבות וזה לא ראוי ולא אנושי לפגוע בו רק בגלל שאין לו מגורים. חסרי הבית הם חלק מהקהילה שלנו ואנו רואים בהם לא פחות מחברים שלנו", כתב סמית'

"לא מדובר באירוע אחד", סיפר סמית' לכלי התקשורת. "יש שינוי אופי כולל בשכונה הזו מאז שעשירים גילו אותה והחלו לנסות להשתלט עליה. הם מנסים להדיר מהשכונה את הציבור החלש".

ראיה לדבריו של סמית' ניתן למצוא בסרטון ויראלי נוסף שהופץ מתקרית שאירעה באזור בה אשה לבנה קראה לגולשים למחות נגד סעודת ברביקיו שערכו תושבים שחורים על שפת האגם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...