כאב ראש אחרי הטראומה

בצל הפיטורים של ז'ולן לופטגי, ספרד תפגוש את כריסטיאנו רונאלדו ואלופת אירופה פורטוגל • פרננדו סנטוס מתעקש כי הזעזוע לא ישפיע: "יש להם סגנון ברור כבר עשור" • וסרחיו ראמוס מדגיש: "נצא מאוחדים מהמשבר הזה" • עוד הערב בבית ב': מרוקו - איראן

ראמוס, אלבה ובוסקטס. הקפטן הספרדי החמיא לפרננדו היירו // ראמוס, אלבה ובוסקטס. הקפטן הספרדי החמיא לפרננדו היירו

כדי לנתח את נבחרת ספרד השבוע אין צורך בפרשן, אלא בפסיכולוג שיהיה מסוגל להעריך את תגובות השחקנים אחרי אחת השערוריות הגדולות שידע הספורט הספרדי. פיטורי המאמן ז'ולן לופטגי, 48 שעות לפני המשחק נגד פורטוגל ואחרי שנתיים מוצלחות של הכנה והעפלה לגביע העולמי, הם צל שילווה את הנבחרת לאורך כל הדרך.

התשובה הראשונה, ואולי החשובה ביותר, לאופן שבו הזעזוע ישפיע על "לה רוחה" תתקבל הלילה בסוצ'י. בנבחרת של פרננדו סנטוס, או ליתר דיוק של כריסטיאנו רונאלדו, הצהירו בפומבי שספרד עדיין פייבוריטית ומסוכנת מאוד, אך שלא לציטוט הם מודים שהמשבר אצל השכנה עשוי לסייע להם מאוד בדרבי של איבריה ובקרב על ראשות הבית, שבו נמצאות גם מרוקו ואיראן. 

"זה לא משנה מה קרה כי לספרד יש סגנון מאוד ברור כבר עשור, לכן לא תהיה הפתעה עם המאמן החדש, שהוא גדול", התעקש סנטוס.

המאמן המדובר הוא פרננדו היירו, שלו ניסיון כמאמן ראשי של 38 משחקים בלבד עם אוביידו בליגה השנייה בספרד. אך כדי להתגבר על העזיבה הטראומטית של לופטגי הנבחרת לא היתה זקוקה רק למאמן, אלא בעיקר למנהיג שיידע לנהל את הרגשות של השחקנים. היירו כשחקן תמיד שימש מנהיג - בריאל (14 עונות) ובנבחרת (4 מונדיאלים) - והוא זוכה לתמיכת השחקנים.

"אנחנו לא שוכחים את לופטגי, שהוא עדיין חלק מכל זה. מעטים האנשים כמו פרננדו היירו שיכולים למלא את מקומו. אלה לא היו רגעים נעימים, אך חייבים להמשיך הלאה ולצאת מאוחדים מהמשבר הזה כי ספרד היא מעל כל שם", אמר הקפטן סרחיו ראמוס בתגובה ראשונה אחרי הפיטורים, שאותם ניסה למנוע.

"מעדיף את רונאלדו איתי"

לספרד אין כוכב עולמי כמו מסי, ניימאר או רונאלדו, אך יש לה שני דברים שמסבירים מדוע היא מגיעה לרוסיה אחרי 20 משחקים ללא הפסד: שיטה ורעב. השיטה, שמבוססת על החזקה בכדור, קישור טכני ושני מגינים התקפיים, היא שנתנה ל"לה רוחה" שתי זכיות באליפות אירופה ואחת בגביע העולם; הרעב הוא מה שהתעורר אצל נציגי דור הזהב (אינייסטה, ראמוס, בוסקטס, פיקה, סילבה) והסמלים של הדור החדש (איסקו, דה חאה, קוקה, סאול, טיאגו, קרבחאל).

לפני הריקוד הגורלי עם ריאל מדריד לופטגי הצליח לא רק לעצור את הנפילה בנבחרת, שהחלה במונדיאל הקודם, אלא גם תרם להפיכתה לאחת הפייבוריטיות ברוסיה. ככה חושב גם כריסטיאנו רונאלדו, שהערב יפגוש הרבה חברים מריאל. "אני מעדיף שרונאלדו יהיה בקבוצה שלי ולא מולי, כי הוא מהווה סכנה כל הזמן", סיכם ראמוס את מסיבת עיתונאים, שכפי שהוא עצמו אמר, נראתה יותר כמו לוויה.

האתגר של הפורטוגלים הוא להוכיח שוב שיש להם קבוצה חזקה מבחינה מנטלית וטקטית, מעבר לשערים של הכוכב הגדול. ברנרדו סילבה, אנדרה סילבה וגונסאלו גדש ינסו לעזור למספר 7 של פורטוגל במונדיאל אולי האחרון שלו. 

"אחרי הזכייה ביורו, ליריבות יש יותר כבוד לפורטוגל. עם זאת, ואף שיש לנו נבחרת טובה מאוד, אנחנו לא הפייבוריטים", הדגיש גדש.

עוד הערב בבית ב': מרוקו - איראן (18:00, כאן 11).

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר